Hei! Mä sain ku sainki yhden päivä vajet lukuunottamat kaik asiat vihreiks. Se tarkotti kyl illal mussottamist, ku jotenki päivä men iha sekasi ja sit illal istusi viäl kolme ja pualtuntti koiraluennol (oli kyl miälenkiintosest aiheest, ei siin mittä) ja matkat sit viäl pääl. Ku kirjasi syämissi ylös huamasi, et melkkest puale päivä ruuist ol viäl syämät. Ja ku halusi viäl kaik vihreiks, ni pit oikke tyät tehr et kävi läpi, mitä huushollist löyty, mut ruisleippä mä sit väänsi, levittee, kurku ja tomaati kera, ilma juusto ja jäti se viimise mairo välist ja vaihro sen vette ja viäl yks mantariini pääl, ni se muut keltase kuirunki vihreeks. Piänest se o välil kuulkka kii!

Vaje: Vajet jäi vähä liikka, mut jotenski toi päivä men siin, ettei tullu sellast nälkkä lainkka. Iltaruua aikka ei ollu koton, ni 146 kalorii jäi tavotevajeest käyttämät.

544112.jpg

Vihannekset: Sain kehui, et päivä kasviste, vihanneste, herelmie, marjoje ja siänie määrä ruokavaliossan o ny erinomane, eli ylittää 600g. Tää tul siis osaks luumukaurapuurost, kahrest omenast, leivänpäällysist ja sit yhrest mantariinist.

544101.jpg

Kuirut: Kuitui tul yli 25g, ja jokast 250 kcal kohre kuitui tul yli 3g ja valitsemani viljatuotteet ovat tarpeeks runsaskuitussi, eli korkeamppi ku 6g/100g. Tää ol lähinnä ruisleippä, mut viimese viherrykse tek se illan mantariini.

544116.jpg

Protskut: Rasvoi ja protskui o täl päiväl oikke määrä ja niire suhre muihi ruoka-aineissi sopiva. Se sit tarkot sitä, et käyttää tonnikalaa öljys ja laitta levitet leiväm pääl. Eikä aut vaihta levitet juustohonkka - tul testattuu!

544108.jpg

Herkut: Päivä ruakavalios o alle 5 dl korkeaenerkissi juami (=ei yhtä) ja alle 100g enerkiapitossi herkkui (=ei yhtä, ei eres vaaleet leippä). Kokonaisenerkiast alle 10% tulee herkuist. Ei ollu namipäivä! =o)

544104.jpg

Neste: Nestet tul kans juattu tänäpe hyvi. Pit kyl miätti tätä koko aik, et se onnistus, mut piri lasi lähettyvil, ni se tarttu sit ussemmi kättenki. Juattu tul yhteens yli 2 litra: maitto ja vet.

Tällaset päivät olis jatkoski tavotteen. Kaupas täytyy käyr tänäpä kyl. Alkka kaapeist löyty enää vaa tyhjii hyllyi ja jääkaapist pelkkää kevytlevitet...