Ollaa täs vähä aikaa ihmetelty keittiös ja eteises olevaa sulan muavin hajuu, mikä tulee ja menee. Haisteltu sähkövermeit, irroteltu töpseleit, suljettu pattereit, mut mikkää ei tunnu vaikuttavan. Astianpesukonetkaa en uskaltanu käyttää, ku jos se kuitenski olis siit tullu. Vaiks tuntu, ettei siälpäi haju nii vahvan ollukkaa.

Isäntä sit tul reissuiltas kotti, ni ens töikseen kurkkimaha laitekiarros ja nokka käyttöhö. Ei lähret löytyny. Sit istuttii olkkarin soffal juttelemas ja kummastelemas asiaa, ku keittiöst kuulu iso poksahrus ja tul valon välährys. Hetki men, et eres tajus, mikä se ol ja mist se tul. Sulakeha se palo. Sit kattomaha, mikä sulake ja siit sit kaik jakorasiat läpitte - juuh, siin se syylline sit löyty!

"Turvalline" talo, ku jakorasiast suli sokeripala ennenku sulake... Siält se muavinkrääsä ol tullu. Ny meil ei ol lämmityst kuistil, valoi vessas eikä yläkerran aulas. Olipa "kiva" juttu näi perjantai-illal. Tunnelmallises kynttilänvalos sit saaraa ny vähä aikka asioitamme vessaski suarittaa. Onneks ei sentäs mittää tän isomppa sit tullu. Jäi kyl vähä kaivertamaha, et mitä niist toisist jakorasioist sit löytyy?

1081780.jpg