Sekottelin kahre eri suklaakakkuohjeen asioit täsä keskenäs. Toine foorumilt pyäriny "suussa sulava suklaakakku" ja toine paperil pyäriny ohje, jonka antajaa en enää eres tiärä. Omal käsialal kirjotettu, ni ei voi siitäkää sit saar vinkkei. Mut täsä se, mitä tein.

1065222.jpg

Aineet:
250 g taloussuklaat
200 g markariinii
4 kanammunaa
2 dl sokerii
4 rkl kaakaojauhet
1 ½ dl vehnäjauhoj
1 dl hasselpähkinärouhet
1 tl leivinjauhet

Täyte ja kuarrutus:
2 dl kuahukermaa
1 dl sokerii
250 g taloussuklaat
1 rkl markariinii
1 dl valkosuklaarouhet
vaniljakeksitikkui

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltas noin 26 cm:n irtopohjavuaka. Sulata suklaa ja markariini yhres vesihautees. Vatkaa munat ja sokeri kuahkeeks vaahroks. Lissää siihe sulatettu ja jäährytetty suklaarasvaseos. Siivilöi kaakaojauhe jauhoje sekkaa ja sekot kuivat aineet keskenäs. Lissää jauhot kevyest nostelle taikinan sekkaa. Levit taikina tasasest vuakaha ja paist kakkuku 175 astees noin 45 minuuttii.

An kakun jäähtyy ja leikkaa se sit korkeussuunnas pualiks. Vatkaa 1 dl kermaa sokerin kans vaahroks ja levit se kakum pääl ja siirrä toinem puali siihe pääl.

Valmist kuarrutus kuumentamal loppu kerma kattilas, mut älä keit. Lissää sekkaa suklaa ja markariini. Sekot, kunnes kuarrutus on tasast. An jäähtyy jonkuv verra ja kuarrut sil kakku. Lait keksipötköt suklaam pääl viäl, ku kuarrute ei ol liikaa jähmettyny ja koristel kakun reunat valkosuklaarouheel.

* * * * * * *

Viäl ei olla maistettu, et onks eres syätävää, mut kunha jähmettyy, ni miähe synttäreitte kunniaks kyl iltasel viäl palaset napsastaa. Malttamattoman en jaksanu orottaa päällissuklaan jäähtymist ja jähmettymist, vaa pit läntät se juaksevan kakum pääl - sinnehä se sit lautasel valus...

Ravintoaineit en täl kertta eres yrit katto - niimpal o kaikkee "ei laihruttamisaineit" mukan, et o valmiiks niskakarvat pystys, mut ny ei kaloreit lasket!