Lumikitteel ol mont kivaa kurssii, joihi ittekki olisisi valmis osallistumaha kyl. Täsä ny vaa tää yks siält ja loput sit näit omii.

1. Laiskanruoka- ja nyhjää tyhjästä -kurssi. Tää ol Lumikitteel sellane mul ehroton, ku olen tosi tosi laiska keksimähä mittää ruakaa. Se o ain vaikkiaa miättii, mitäs tänäpe tai huame söis - ja kuiteski se pitäs ain tehrä. Eikä joka päivä viitti syärä spakettii pologneesen kerakaa...

2. Ajankäytön hallintakurssi. Ekkö tiärä mite saara aika riittämähä kaikkii välttämättömiin, mut myäs sitte niihi omii harrastuksii ja miälenkiinnon kohteisii? Työt, arkirutiinit, harrastukset, ystävät, soffal loikoilu... Täs olisis oikkee kurssi Sul. (Tarvittisisi tätä kyl kippeest!)

3. Hirvikärpästen välttelykurssi. Jääks loppukesän mettäilyt välist näire ilkimysten takii? Opi keinot, mikkä takaavat sen, et ötökät jättävät Sut ja lemmikkis rauhaan. Piänii vinkkei myäs hyttyste ja mäkäräiste varalt mukan. Nauti marjastuksist, siänestyksist ja lenkkeilyst Suame luannos myäs hirvikärpäste aikan.

4. Kuorsauksen kestämiskurssi. Löytyyks perheestäs joku, tai joitaki, jokka kovi äänekkääst kuarsaava? Eiks meinaa uni tul, tai heräilekkö öisi "moottorisahan" äänehe? Tässäpä kurssi just Sul. Kurssij jälkke nukut rentouttavaa ja piristävää unt läpi yän, vaiks korvas juures se oma kultas kuarsais kuip paljo vaa.

5. Tavaroiden järjestelykurssi. Onks tilapula iskeny ja kaapit täyttyny, tasot täyn tavaroit, mitä ei voi heittää poijeskaa? Täl kurssil opetetaa, mite saaraa näkyvil olevat tavarat näyttämää suunnitellult osalt sisustust.

6. Lammentekokurssi. Olisik pihal paikka lammel, muttei tiatoo, miten lampi kannattais tehrä? On lampi sit iso tai piäni, kurssilt löytyy vinkkei suunnitteluhu ja toteutuksehe. (Lampi ku o suunnitelmis, mut ajatukset vähä lyä loukkuu, et mite se kannattais oikeest toteuttaa - olis kiva saar jottai ammattimaisii tiatoi asiast.)

7. Roskisten tyhjennys ja pullojen palautus -kurssi. Kurssil käyrää läpitte, mite sujuu motivointi roskie ulos viämiseks ja pulloje palauttamiseks kauppaha. Oikeen vireystason löytymine ja sen hyväkskäyttö olis kurssin tavotteen. (Tää tuntuu oleva iha kamalan hankalaa meil, ku kukkaa ei tahro ryhtyy toimehe ja sit viimetteks roskikset ova nii täyn, et täytyy ottaa apupussei, mihi saa päällimmäiset roskat laittaa jo. Ja pullot kertyvä johonki pusseihi keittiöhö tai kuistil ja sikku lattiatila alkaa käymää vähii, ne siirtyvä auton takalootaha, mis ne viäl pyäriväs sit mont viikkoo, ennenku ne vihrost viimei menevä kauppahas saak. Se on sit jottai onnetont...)

Haaste kuuluu: Ideoi 5-10 kurssia, joille haluaisit osallistua ja haasta viisi muuta jatkamaan kurssitarjontaa. Koska kurssille on kuulemma kivempaa osallistua kavereiden kanssa, ota omalle kurssilistallesi mukaan yksi haastajasi kursseista, jolle haluaisit myös osallistua.

Kosk mää olem paljo kiusannu erinäissii plokittajii haasteil jo ennestäs, ni ny ev viitti. Ottakaa, ketä tykkää ja kertokaaha, ni tuun kurssitarjontaanne kattomaa! =oD