Täsä lujin mtv:n nettiuutissii ja siält osu silmää juttu kissoist. Se löytyy täält. Tottaha se o, et kissoje elintilan piänetes, niitte liikkuminenki helpost sit vähenee. Ruakahalu taas tahtoo pyssyy samallaisen tai sit siit tulee sellane sijaistoiminto, miks se helposti ihmisilläki muarostuu, jollei ol mittää muut tekemist.

Täytyy kyl myänttä, et meil o kissoil ruakaa ain tarjol ja siin viäres sit lasikepus raikast vet kans. Itte rajottava jotenkis sitä syämist, et molemma ova iha solakas kunnos ja oikkee vetreit neitossii. Mut kylhä ne sit täsä meneväkki välil kahrestas peräkanaa, ja välil kiussava koirii, et hyppivä sin ja tän ja kipittävä yläkerrast alakerttaha ja toisimpäi.

1703780.jpg

Koirie takii ei oikkee voira pittää lattioil mittää kissampalloi, ettei ne sit men koirie kurkkuhu, vaiks välil jottai paperitollossii ollaanki tehty. Ne vaa eivä kauaa kest, ku joutuva jonku hampaisii oikkee. Niit ei kuitenkaa kukkaa ruppee niäleskelemähä, niist tehrää silppuu.

Susun kans melkose usseste kuljetaa ulkosalki, valjail. Mut eihä sitä kyl voi liikunnaks sannoo. Vaihteluu se toki o. Mustis taas ei tykkää ulkon pahemmi ollakkaa, saa tarpeeks virikkeit sisäl ilmesest. Jos kaik muut ova terassil, ni sit voi ovevvälist kurkkail ulos, ja ehkä siihe ovev viäree astel, mut jos jottai äkillist äänt kuuluu, ni livahtaa äkkii takas sisäl turvaha.

Piretää kaik hualt näist meijä omist maukujist! =o)