Mää ole täs haaveillu, et vois järjestää täs meitti pihas joskus kaikil naapurusto väel sellase piha- ja sisäkasvie vaihtopäivät. Kevääl paljo vaihreta kasveihi multti ja katkota oksi lisäkasvun toivos ja laiteta niit juurtuma, laiteta vähä liia paljo siemeniki itämä ja taimii tulee sit liika paljo ittel ja sillee. Vaihtopäivilt vois löytyy jottai sellasiiki kasvei, mitä ei kaupoist ees tahro saar.

Eikä tilaisuures käytet raha lainkka. Kuka haluu pääst kukkasist eroo, pääsee, kuka halu kokeil jottai uut, kokeilee. Tavote kuitenski se, et jokane, joka tua jottai, saa myäs jottai (siis jos haluu, ei väkisi), eli ne, joil ei ol mittä vaihturei, täytyy ensteks orotta, et näkke mitä jää jälel - jos jää.

Ny o viäl vähä aikast, mut siin ko maat ruveta kääntämä ja pihakukkiki jakama, ni siin kohta olis iha paikallas - ja vaiks toine samallaine sit syksyl "saronkorjuu"-vaihton. Siis yhrel tulee mahrottomast omenoi, toisel jottai marjoi, yhrel kamalast aurinkonkukkii tai vaiks kehäkukkii... Niist sit saa taas vaihros jottai, mitä itel ei ol.

Ny kaik naapuriväki puuhama moist tapahtumat! Eiks oliski kiva tavat kaik tällasis mukavis vihreis merkeis?