Sain Herkkukirpult pikapiirakkataikinan ohjeen, ja se oliki ihav vaa valla yksinkertane ja kiva! Kysysin oikeest ohjet karviaissii varte, mukku ne olivakki mum miälest iha liija kirpsakoit, ni en poiminukkaa puskii viäl ja varelmii taas tuntuu tuleva kovast paljo, ni sain jääkaappihi tilaa muil jutuil, ku sain sen kippon siält poijes.

1745094.jpg

Aineet:
2½ desii vehnäjauhoi
1 desi sokerii
1 tl vaniljasokerii
1 tl leivijjauhet
2 dl kermaviilii
1 desi öljyy
1 kanammuna

Pinnal:
1-2 dl varelmii

Seikot kaik taikina-ainekset ilmam mittää vatkauksii keskenäs. Levit vuakaha ja lait varelmat pinnal. Paist 200 asteises uunis jottai pikkase reilu pual tunttii.

Tää paistolämpötila ja -aika men vähä arvaukseks, ku ei ol oikeest hajuukaa, mikä pitäs ol, siks otin vähä varmam pääl, ettei jäis raa'aks keskelt, ni tul pinta pikkase tummemmaks, mitä olisin tykänny. Kaippa se sit vaniljakastikkeen kera kelpaa kummiski...