Se o äkkii tääl - talvi. Ja voi kamala, kuis paljo o pihalki viäl tekemät asioit. Vähä kammotuttaa, et tuleeks kaik eres tehtyy, mitä pitäis. Välil estää säät, välil o lunssaa, toisinas ei ol tarvikkeit tarpeeks - nii, ja intoki alkaa ol aikas finaalis täs vaihees. Piän pinnistys pitäs kuiteski viäl saar tehtyy, et saaraa toi sarevesi- ja salaojahomma lopullissee kuntoho. Ei lainkkas huvit, jos toi meijä mutapiha viäl lilluu veres täs jossaikohtaa, ku ei olekkaa kunnollist tiät vesie kulkuhu...

renovering_underhall.gif

Isäntä alottaa taas "kulkurin" hommat töissää pitkän tauon jälkke ja sit o taas väsyny, ku o koton. Sanoo kyl ettei oo, mut ollaaha se nähty ennenki. Tottaha se matkailijan elämä väsyttää. Itekki sen kokeneen kyl voi tän ymmärtääkki. Nää jäljelolevat hommat vaa ku ova muutenki enempi voimii vaativii, ni niit ei joka tapaukseskaa paljo pysty ite tekemähä - eikä ainaskaa yksikses, jos osais ees kaksikses, tiär hänt. Ny tarttis saar toi kellari ovikökkäräki poijes tualt kuapast ja sit sovittaa toi meijä vanha ulko-ovi siihe aukkoho. Sen leveys o iha oikkee, mut pituurest täytyy napat poijes, aika hyvinki. Aukko ku ovvaa 160 senttii korkkia. Ny on hankala siivotakki sitä kellarii, ku siin o se möllyskä eres. Tairan silti jossainkohti heitel siält noi tiilet poijes, mikkä ny ova het sisääntulos tiäl. Niit isomppi tiilei tai harkkoi sit en tiär, mitä tehrää. Saiskoha niist ja näist piänemmist tiileist jottai polkui tehtyy nurmikol? Hyätykäyttöhö kuiteski olis kiva neki saar. (ja taas mää hommaan meil lissää hommii, näköjäs...)

istockphoto_1607189_clapping_dog.jpg

Sit, apuva, mää ny ole ilmottautunu Mimin kans syyskuun lopul olevii koiratanssikisoihi! Mahotont! Ei kyl aikkaa ol harjotellakkaa lainkka liikoi, et hepuliks varmast mennee - ja enite just sen takkii, et ittee jännittää niim paljo. Nykki jo alko perhosii vattas pyärimähä, ku tätä miättii. Huh-huh! Mihi soppaha mää ole itteni taas pistäny? Ei me oikeest ol valmiit mihinkää kisoihi, mukku noi ovan nyy täs iha lähel, ni täytyy kait sit men. Ja mää nii sanosi, ettei me mittää kisatarkotukses harjotel, kunha omaks iloks. Ja hauskaaha se onki!

Aikasemmi miättisi runsaurempulaa kurssitarjonnas, ni nymmee ollaa tytön kans päätetty yhres osallistuu Kuvatairekurssil. Mennää sommittelu- ja värioppii sit harjottelemaha. Ehkä viäl myähemmi sit osallistutaa niihi kahtee kertaa kevyit leipomuksii tekemää (illavviattoihi ym. sopivii). Eikä täs mittää muut onkelmaa ol, mutku kaik menot tuntuvan nyy tuleva tiistail, ku Oriflamenki kokousillat ova tiistaisi... Täytyy miättii sit, mihi menee ja mink jättää välil poijes. No, kyl tähänki jonkullaine ratkaisu varmaste kehitetää.

Eiku hurja ihanaa ja aurinkoist perjantaipäivää kaikil vaa! (eikä välitet tost virheest tos kuvan tekstis mittää...) =o) Se o TAAS viikolloppuu tekemäs täs, nii se vaa aika menee.

goodday9.gif