Mä huamasi Mutsikan sokeri-sormiviineri ohjeen ja se vaikuttiki tosi hyvält, eikä paljo yksinkertasemmaks enää voi saar. Pakastimest löyty yks ruistorttutaikinapussi ja siin ol kaks levyy. Mä päätin sit siit lähtee liikkeel. Ekaks tein pussin toisest levyst piänii sormiviinereit (mikkä hävis vauhril lautaselt) ja toisest pualest tonnikalapiirait (täl kertta ohje iha omast pääst).

SOKERI-SORMIVIINEREIT

712330.jpg

½ pkt Kymppi-ruislehtitaikina
hiukka maitoo

ripotellen raesokerii

Jaa sulatettu taikinapala ekaks pitkittäin pualiks ja sit toiseen suuntaan kumpiki viiteen osaan. Yhteensä siis taikinast tulee kymmene pikkuviinerii. Paist 225 astees kymmenise minuuttii.

Mul ei tahtonu palaset pysyy pystys vaa ne kaatuiliva uunis sin tän, mut ei se makkuu mittää vaikut, uskosin nii. Ja hyvii oliva!

Ravintoarvot (yks palane):

Hiilihydraattei: 41% (11,2g)
Rasvaa: 52% (6,3g)
Proteniinei: 6,4% (1,8g)
Enerkiaa: 111 kcal

TONNIKALAPIIRAAT

712460.jpg

½ pkt Kymppi-ruislehtitaikina
1 prk tonnikalaa, paloj öljys
1 tl sualaa
1 tl mustapippurii
½ dl silputtuu sipulii
½ dl piäneks silputtuu paprikaa
1 kananmuna
Pinnal: hippase juustoraastet

Sulat levy ensiks ja jaa sitte taikinalevy neljähä osaha. Pualita palaset ala- ja yläosiks ja kauli palasii hiukka isommiks. Tee sitte täyte: sekot yhtee tonnikala, mausteet ja suurin osa kanammunast, mut jätä hiukkase lasinpohjal voiteluu varte. Lait täytet reilust yhre lehtitaikinampalase alaosal ja lissä yläosa siihe pääl. Kiinnit palaset yhtehe ja pistele pintaha hiukka reikkii. Voitel kanammunal ja ripottel pääl hiukka juustoraastet. Paist uunis 200 astees tommoset kakskyt minuuttii, kunnes pinnan juusto o mukava ruskeet. Jäährytä hiuka, kuuma tonnikala o melkose polttavaa. Jo yks palane o melkose täyttävää.

Ravintoarvot (yks palane):

Hiilihydraattei: 24% (22g)
Rasvaa: 55% (23g)
Proteniinei: 21% (19g)
Enerkiaa: 378 kcal