Jottai tul aikaseks eilenki, vaiks ol NII älyttömän kuuma päiväl, ettei mittää määrää. Ny ei ihmetytä lainkka tää eteläs käytös oleva siesta päiväl. Eihä sitä tual yksinkertasest VOI tehr mittää, ku aurinko porottaa täyrelt terält suaraa niskaa.

Takakatos sai ala- ja sivulaurat ja on ny iha kivan näköne. Pikkaset fliisut viäl nurkkakohrast puuttuu ja maalattuu se tulee siv vast, ku muitaki maalauksii tehrää. Nii ja se seinäpelti puuttuu, mikä estää sen vaakasuaran satavan veren menemist sin sisäl seinää pitki. Etuterassin kairet meinattii jatkaa, mut ei meijä sirkkelil saanu kakkosnelost pualiks. Yty loppuu keske siit vehkeest. Se hiano irea ei siis toiminu.

1764546.jpg

Lisäks sit poimin varelmii ja karviaissii, leivoin piirakan, hoitelin kukkii, kastelin niit, kitkin peltoo ja harvensin porkkanoit. Retiisiiki tulee viäl vähäse.

1764548.jpg

Syysleimu o nupullas kukkapenkis. Eipä siis enää koht tair mittää muut kukkijaa sit ollakkaa. Erelleskää ei päivänliljat ol täsä penkin kukkii tehny - lehtikasvuston kasvattaa kyl.

1764550.jpg

Keltane ruusu o erelles nupul, et kyl tää vaa kaua kestää tää kukinto - toivottavast. Avautumas jo sentäs.

1764552.jpg

Punane ruusu tekkee uusii kukkii koko aja. Se ol se ensimmäine kukintojas avannu ja viäl jaksaa. Mut kyl sil sit onki vet saanu kantaa. Paahtees om paikka, ni juappoha se o. Mut kaunis sellane.