Ol kyl kiva aurinkoine päivä, men ittelt iha rokuliks, ku ei oikke tullu alotettuu mittää hommaakaa, jottai iha piänii vaa. Mitä nyssit vähä pyykkii pesin ja tiskei, ja tiätty sit näitte koirie ulkoilutukset. Miätin, et pitäsis hoitaa viherkasveil uut multtaa, järjestel tavaroit poijes välihuaneest, kattoo astioit poijes keittiöst ja vaihtaa vihrost verhokki (meil ov viäl jouluverhot ikkunois...) ja ja ja... Miättimiseks jäi.

1354781.jpg

Mimi meil on se kaikkeist vilukissoin, vaiks kissoiki talost löytyy. Ottaa ain vaarin aurinkon lämmöst menemäl loikoilemaha siihe, jos vaa suinki se om mahrollist. Muute ei lattial pahemmi oleile, mut aurinkoläiskis kyl.

1354794.jpg

Parast o tiätyst, ku aurinko sattuu osumaa johonki pehmosee paikkaha. Täsä Kissiki pinnistelee Mimiv viäres...

1354799.jpg

... mut niinku vanhat merkit sanova, ni vähä ajam pääst soffa ol Mimin valtakuntaa...

1354805.jpg

... ja Kissi siirty viileemmil vesil - keskel olohuanee lattiaa.

Huamasin täsä, et toi verhovalinta terassiovil ol siitäki iha hyvä, et se ny näyttää piilottava ikkunan pölysyyrenki vähäse, vaiks aurinko paistaa läpittes. Voi ihail aurinkos kylpevää terassii ilma, et ressaa näit tulevii ikkunampesupuuhii. Television olenki jo oppinu kiärtämähä, ettei katse kovin usseste siihe osu, ni ei näy sitä pölyykää... Se ku pakkaa olemaha pölys jo miltes samantein, ku sen oj just putsannu.