Avasin nyssit kesäkaure ja se tarkottaa, et omil kotisivuil tul uus kukkapenkkisarja-sivu, mist tulee löytymää yhre kukkapenkin vaiheet läpi ens kesän. Sevverti tää aurinkoine keli kutkutteli, et ol pakko pikkase men pihaa laittamaa.

1454563.jpg

Jottai isoo vihreet om mullan alt tulos takapihan kukkapenkist. Ei ol hajuakaa mikä tää vois olla. Toin halkasija on nyjjo jottai viitise senttii ja näyttää alaspäimennes vaa pullistuvan tost. Ei se ainaskaa mikkää rikkaruaho ol. Toho penkkiin tul laitettuu jaloangervoo kans, voisko se lähtee tälleen kasvuhu? Enempi tosiaa tulee miälehe joku hyasintti, mut tos penkis ei sellast pitäs ollakkaa... Hmm.

1454578.jpg

Tulppaanikki ova venähtäny ja pikkasii tullu lissää ympäril. Villitulppaaneitki o ilmestyny näkösäl enempi. Kukkii ei kyl ol viäl näkyvis.

1454583.jpg

Etupihan pikkupenkist löyty kans jo elämisem merkkei. Syksyl istutettu syysleimu o lähteny kasvuhu komiast punasil lehril. En olis muute tiänny, mut olij jättäny sen ruukus olleen lappuse toho maaha kasviv viäree. Onha mul ylhääl, et tähä penkkihi olen moise kasvin laittanu, mut ei tarkkaa paikkaa.

1454585.jpg

Ja keltaset krookukset ovak kukas, mut kii, ku ei ollu aurinkoo just kuvaushetkel. Nämähä siis ilmestyvä tähä penkkihi viime vuare kevääl ekan kerra - torennäkösest myyrien tekossii, ku kert itte ei olla niit toho laitettu. Ei aut valittaa! =o)

Pitäs viäl saar aikaseks haravoir lupiinipelto aukeemmaks ja siistii kuivii kruppanoit isost kukkapenkist poijes. Ne kyl suajaava alkui pikkase pakkaseltki, jos sellassii vielä sattuu tulemaha - ja varmaste kyl tulee. Olen siis kahrev vaiheil, et teenks vai enks. Ny ei ol täl viikollopul aikaa kummiskaa, ni kait se täytyy hommaks ottaa het, ku sopiva tilaisuus vaa tulee. Onha sitä jokkut jo laittanu perunoitki maaha - me ei olla pellon ettee tehty yhtää mittää.