641855nxd5vh1kj7.gif ... ku ei tee hommii sillonku pitäs. Eile mentii tukka putkel ja illal ol täys valmis sänkyhy. Sunnuntain lorvittii, ni ov vähäse täytyny päiväaikatauluu kirentää, et hommat toimii.

Eile aamul ajois ylös, aamutoimet, koirie kans lenkil, koiril ruakka, oma aamiaine. Sit ehtisi tehr viitise tuntii töit ilma taukoi, söin, makselin laskui ja orotin miäst kotti, ku sanos tulevas reippaast enne kolmee, ku pitäs hänet heittääv viäl seuraavaha paikkaha enne neljää - ja mun pit ehtii käyr kaupas ja ulkoiluttamaha koirat taas ennenku mää lährin viirem pintaha kutsui pitämähä. No, kello ol sit jottai viit vail, ku isäntä sit suvaitti loppuje lopuks tul kotti ja ruvet omii hommihis, et päästii hippase myähäs lähtemähä liikenteesee. Eli kauppareissu sit jäi täks päiväks ja meil kaapit huutaa tyhjyyttäs. Kanammunaa, tonnikalaa ja muutama tomaatti löytys, et aamiaisen saattii kyhättyy kokkoo, mut mittää muut ei sit ookkaa.

Kutsut illal oliva iha rennot ja kivat - ja äkkiihä siäl aika huraht. Piän ajatus ol, et jos ehtisisiv viäl kotimatkal siält käyr kaupas, mut ei sekää sit onnistunu, vaiks aikas vauhril sit lährinki paikalt, ku saattii taas tavarat pakattuu kasseihi valmiiks seuraavaa kutsumpitäjää varte.

Muksuil ol annettu kaks "tehtävää", ku lährin: ei saa sotkee ja roskistev viänti. No, talo ol sentäs suht siisti, mut roskikset ova iha kukkuroi myäte täyn. Mitä myähäsemmäks viämisel laittava, nii hankalammaks ja inhottavammaks homma vaa tulee. Nokan nyrpistelyt ei aut asiaha! Ja tiätty sit se iltalenkki koiritte kans.

Pikkase täytys illal viäl tehr hommii, ku tänäpe illal on sit kokous meil ja paperityät oliva keske, samate ku kaik leipomisekki - puhumattakaa siit kauppareissust, mikä kans ov vuaros seuraavaks. Emmää enää illal ruvennu mittää leipomaa. Loppusiivouksekki jäi siks ajaks, ku muksut oliva lähteny kouluhu, ni ei ilmesty mittää yllätyslasei tai lautassii ympär kämppää.

Siis nymmää lähren kauppaa, et mää pääsen leipomaa. Katotaa, mitä jää täm päivän tyälistast tekemät. Sen sit tiätää illal.