Aamul siis olin piha"hommis" ja hoirin kukkassii, sit siirtysin sisäl siivoomaa ja laittamaa tavaroit nurkist poijes. Kasasin laatikoit kuistil hurjat määrät ja siihe samaha siv viäl keittiöstki kamaa. Siis mä en tajuu, ku laatikko kaupal viän kamaa poijes, mut silti vaa sitä lisää kamaa löytyy koko aja. Mist ihmeest sitä roinaa oikkee tulee (ovist ja ikkunoist)? Ny tuntuu jalois ja seläs, et jottai o tehny.

1737227.jpg

Susu ol taas kovast menos mukan ja ettei sit livahra ovest ulos, ni laitin taas valjaat ja sai sit siin etukuistil tutkii maisemaa ja mum menoo eres-takas. Tää yks kuva o nappastu melkose hättäsest, ku västäräkki kovast yritti Susuu kiusat ja tul toho airal pyrstöös heiluttelemaha. Susu ei nii kamalast näyttäny toisest välittävä kuitenkaa - seuras enempi mun liikkeit. Västäräkki löytyy kuvast pikkasen pilkkun vasemmast ylänurkast airalt, jos oikkee tarkkaa kattoo. Mul ei sattunu siinkohtaa olemaa kameraa lähel, ku olin "töit" tekemäs, ni nappasin kännykän sit. Se ny ei ol kovinkaa tarkka, mut tul ikuistettuu...

1737240.jpg

Otin sit lähikuvaaki Susust kännyl, ku se siin esil ol. Susu kyl kattel mua sellattis, et "ny se reppana o lopullisest seonnu"... Tyytyväisen nautti pihal olost talov varjos koko sen ajan, ku mää hääräsin näitte laatikoitte ja tavaroitte kans.

Käväsin sit postiski pikimältäs ja tiätty lenkil koirie kans. Mä ole ittellen laittanu ohjelmaha Kissin ja Kyöstin pesun, et ovas sit kans kauneit ja puhtait juhlapäivän, ja meinasin, et Mimil riittää tälkertta vaa kosteel pyyhkeel hutasu. No, Mimihä ol sit eri miält. Löys tosa lenkil tiäv viärest oletettavast vanhan ja iha märäntyneen banaaninkuaren, mihi kellahti naatiskelemaha. Yäk! Toinem puali naamaa ja kylki iha mustan. Kyl vähä tuntus jo neitii itteekii iljettävän, ku ei se niiv vaa lähtenykkää poijes, ku yritti sit puhtaal ruahonkohral sitä saar ittestäs irti. Ei auttanu muu, ku men suaraa suihkuu koton. Eka koira on sit pesty!

Mää olem pitäny ny parii maalaust orottamas, et tyttö saa oman maalaukses valmiiks, et sais ne kehystettyy, mut toisel ei ol näyttäny mittää kiiret asial oleva. Miätinki, et kehtaanks mä ottaa yhre vanha tyän (mun kolmas akvarelli) ja kehystyttää sen tytöl lahjaks? Sit mul olis ne kolme maalaust (halvemp kappalehinta) ja saisin nämä poijes alt.

1737273.jpg

Täsä meijä plikka o itte kymmene vuat sitte. Meijä mansikkatyttö. Mut onks tää iha hölmö rippilahjaks laittaa? Täytyy miättii viäl. En kuiteskaa viä näit viäl täl viikol ettippäi, ni voin likalt itteltäski kyssyy, et mitä meinaa.

Aikaa olis viäl tehr jottai, mut ny iha valla laiskottaa. Mää tairan käyr lenkil koirie kans tual mettäs, et saaraa men varjos ja sikku tullaa kottii avaan telkun ja katton, josko siält tulis jottai kattottavaa - tai sim mää otan kirjan ettee ja lujen vähäse.