Meil ol kaapit iha tyhjin ja ku orotettii Nellukkaa haettavaks, ni päätin sit laittaa sämpylöit tulemaa tarjottaviks. Erinäiste syire (mist kerron sit myähemmi) takii jäi sämpylöitte tekemine kuitenki siv vast viaraitte lähtemise jälkeiseks ajaks...

Ohje o Kirsilt, yksinkertaseks muakattun vaa.

1809324.jpg

Ainekset (17 kpl):
5 desii vet
1 ps kuivahiivaa
2 tl sualaa
3 rkl inkiväärisiirappii
11-12 desii vehnäjauhoi
1 desi öljyy

Lämmit vesi reilust kärenlämpöseks. Lisää veteen suala ja siirappi. Sekot kuivahiiva piänee määrähä jauhoi ja alusta taikinaan. Vaivaa taikinaa vähitelle jauhoi lisäte. Lisää loppuvaihees öljy.

Jät taikina lämpimääm paikkaa liinan al kohoamaa. Leivo kohonnu taikina sämpylöiks ja kohot viäl hetkise aikkaa liinan al. Paist 225 astees 8-10 minuuttii.

*** *** *** *** ***

Mult tosin taikina kerkis kohoomaa jo kippossas mont kerttaa, ku meinas yli laitojen tul, ni mää vaa taputin sen ain takasi alas... Ei lähteny sit sentäs "karkkuu" koko taikina.

Ravintoarvot (1 iso sämpylä):
Hiilihytraattei 33,2g/ 65%
Rasvoi 5,9g/26%
Proteiinei 4,9g/10%
Enerkkiaa 207 kcal