Ol siin vähä sumplimist, et mite täs autoho ittemme mahrutetaa kahre koiran ja yhre kissan kans, mut kyl me sit saatii kaik sujumaha. Ol aamun eka aika, ni ei tarvinnu kamalast orotellakkaa.

Enste sai Mustis pikase tarkastukse ja sit rokotuksen, mitä ei tuntunu eres huamaava lainkka. Mut miälelläs men sen jälkke taas koppihis takas, reppana! Sit ol Kissiv vuaro ja kovast lääkäri kehu Kissin lihaskuntoo ja painoo. Kylkiluut ja selkäranka tuntuva just niinku pittääki (vaiks mätsäris laihaks sanova). Kissi otti kans iha hianost rokotukset, mut pit piänt vikinää sit vähä aja pääst. Kuulemma lääkeaine voi vähä kutist, mut se menee sit äkkii ohi. Ja ku Kissi pääs lattial, ni siällähä sit taas ol ku ei oliskaa. Häntä heilus ja namikki kelpas.

laakari270907_2.JPG

Kyöstil tehtii vähä laajemp tarkastus. Ei mittää ärinöit kyl pitäny, ku nostin pöyräl, mut lääkärin tulles lähemmäs alko matala murina. Katottii suu (mä aukasin, ku lääkäri ei halunnu ottaa riskii) ja kyl siäl vähä hammaskivee o. Tarttee laittaa lissää plakinpehmennysainet juamaveren joukkoho ja sit syättää noit nahkatikkui. Jollei se aut, pittää käyr tos ens vuan puhristuttamas suu kunttoho.

Sit laitettii kuanokoppa, et lääkäri sai tehtyy lopun tarkastuksen, anto rokotukset enste ja sit kattottii muut. Korvat ol siistit ja hajuttomat, silmät terveet, iho hyväkuntone. Syränäänet ok, elimet ok tunnustelemal, mut pulskas kunnos, niinku tiärettiinki jo. Pikkuhiljaa tua paino saa purot, et nyvvaa kaik ylimääräset herkut poijes ja jottai pikkast palkkioherkuiks tarvittaes. Lihasvahvuus o iha normaali, ei mittää huano, muttei mittää erikoise hyvääkää. Siit se sit pikkuhiljaa varmaa lihaksekki voimistuva, ku tääl ramppava rappusii eres takasi ja tehrää näit meijä lenkei. Ei mittää hälyttävää. Mittää virtsa- eikä verikoet ei ny otettu, ku ei mikkää viittaa sellasee, et niist mittää erikoist löytyis. Turha ressin paikka vaa olis koiral ja nykku men jo hianost kaikki käsittelykki, ilma mittää uusii murinoit eikä ärinöit, ni annettii men positiivisel kokemuksel tää käynti.

Pikkase huanoo oloo ja väsymyst voi nuat rokotukset aiheuttaa, jopa vähä kuumettaki nostaa, niin kissal ku koirillekki ja nii se tuntus väsyttävänki. Kottikku päästii, ni Mustis häippäs het parvel nukkumaha ja koirakki lötköttelemähä omil tahoilles. Siin ny ova sit jo jonku aikkaaki köllineet, höpsykät. Rankkaa tää lemmikinki elämä välil o. Mut ny o rauha talos! =oP