Nii se vaa kisapäiväki lähenee iha väkisi, eikä olla pahemmi ehritty mittää asian hyväks tekemähä. Menoo, meininkii ja jännittävii tilanteit o ollu täsä viimeaikoin vähä liialtikki. Sais vähempiki riittää. No, kaipa se täst tasaantuu taas pikkuhiljaa. Kiire vaa sekä omas yritykses, Oriflames ja muis harrastuksis, ni tuntuu, et menee vaa tukka putkel ja aivot jää jonnekki matkav varrel. Ku ei millekkää asial ossaa sanoo, ei. Ja maailma om pullollas niit miälenkiintossii juttui, mitä olis kiva koittaa ja kokkee.

1294066.jpg

Täsä Kissi o puhtaan ja alakuvas nykyne olotila...

1294075.jpg

... jottan tarttis tehrä siis. Takkui ei onneks ol, ku ollaa harjailtu päivittäi ja käyty piänekki tukkoset läpitte, mut nää kurakelit ei ol ollu omias lainkka, vaiks kui ollaa tassui suihkuteltu ulkoiluje jälkke. Täytyy vissii tota leikkaustki vähä fiksat, ku nappasin lissää poijes etutassuist karvaa tosa oikke märkän aikan, ku niihi tuntu jäävä iha hurjast mettää ain lenkil ja nynne ovakku sian sorkat... Vähä fiinimmäks ennen kisoi.

Onkelma o siin, et millo siihe puuhaha ryhtyy. Ny tulee aamupäiväl viaras ja ku tartten auton iltapäiväst, mun täytyy viär isäntä töihi viäl sitä enne - nii, ja tiätty ehtii sit takasikki ajois. Päivemmäl käyn hakemas Ruskolt ne meijän taulut kehystyksest ja kiikutan ne Alabamaha, mis net sit ripustetaa "Eläimellistä" -näyttelyhy ja saavakki sit ol siäl kuukaurem päivät. Lehristötilaisuus on neljält mut siin vaihees mun täytyy häippäst, ku täytyy taas saar vähä tavaroit siirrettyy paikast toissehe (jos onnistutaa tekemähä reffei jonnekki, niin et ollaa molemmat liikkeel suht samoihi aikoihi ja samois paikois) ja hakkeen isäntä taas töist. Sit pittää käyr kaupas ja valmistautuu huamise ystävämpäiväaterian tiimoilt. Tarkotus olis myäs ehtii käymää vähintäs Kissin kans kerran pari toi kisakappale läpitte viäl illal, ku olis hyvä pittää lepopäivä enne kisoi. Varmana kaarun sänkyhy illal.

Eli sillo ei mittää kolmen tunnin turkinhoitosessioo otet. Lauantaisi nukutaa ain vähä pitempää ja sit ruvetaanki valmistautumaha ateriaan. Siivoilut, kattaukset ja sen sellaset. Sit viaraat tuleva ja syärää pitemmä kaavam mukkaa ja tiätty jälkkeppäi siivotaa taas. Se om pakko sit löytää huame illal sellane turkinhoitoaika.

Ja mikä kikkaraist, Mimin vilkkuluami tul taas esil. Kattotaa ny, ehtiiks se täsä päiväm mittaa asettuu paikoilles, vai mitä sit tehrää. Kuva o iha vintivänti, ku en tiänny oikke, mitem mää saisin kuvaa siit luamest. Se tahto ain jäärä varjoho ja näkymättömihi ja sit tul vaa taas näit tärähtäneit kuvii. Tää saa ny kuitenski sit kelvat. Eihä toi mittää kivuliast pitäs olla, ku ei ol tulehtunu, mukku pitäs vältel hyppelyi ja niit ov vaiks kuippaljo tosa meijä esitykses. Menee koko koreokrafia iha uusiks, jos ny suastuva antamaa esiintyykkää "vilkuttavaisen"... Et näinki tää sit jännäks menee.

1294113.jpg

Viättäkäähä te vähäse rauhallisemp perjantai! =o)