On täsä viimisen kuukauren ainaski puhelin (lanka ja/tai kännykkä) soinu vähintäs kolme kertaa päiväs (no, ei ain sentäs viikolloppusi...), ku o myyjät soitellu jos mitäki asiaa myyräkses; lehtii, kirjasarjoi, kalenterei, matkoi (?), näkyvyyt luettelos tai netis tai molemmis...

Sitä sit o yrittäny ystävällisest sanoo, et vaiks frouva itte onki puhelimes, ni ny ei kiinnost, ei ol aikka, ei ol rahaa. "Mutku saa alkaa maksamisen vast ens vuan, laitetaa tulemaa vast helmikuust, ni laskuki tulee sit vast...". Jaa, et myyjä tiätää meijä saava jonku lottovoiton täs välis, vai mist sitä rahaa sit olis kevääl enempi ku ny?

Kirjakerhoihinki sitä o ittensä jäseneks ilmottanu useamppihi, ku lukemisestki tykkään - niinku muuki perhe - mut tänä vuan ollaa vaa käyty kaik tarjoukse peruuttamas, eikä ol pahemmi kattottu valikoimaa muutenkaa. Jostai täytyy säästää, ku ylimääräst ei ol.

Itte nii helpol lähtee mukaha, ku myyjä kysyy, et milt kuullostaa, tehräänks kaupat... Juu, kuullostaa kyl hyvält, mut ei meil tosiaa ookku yks ISO esto - ei ol rahaa. Jos maksat mum pualest, ni miälelläs otan kaik, mitä tarjoot!

teleoperator.gif

Ei millää pahal. Tyätähä myyjäki tekkee - tiärän kyl - mut oikeest näit soittoi tulee iha mahrottomast yli oman siatokyvyn - ja ku ei ol mahrollist tilat mittää, ni kyl siin se omaki ärsytyskynnys o melkose matalal. Valitettavast. Täsäkohtaa ei ol paljo joulumiält olemas meikäläisel.

Muoks. 9.12. klo 22.05: Tul hyvä kommentti Sassalt, et ku laittaa estomerkintää, nii myyntipuhelut vähenee. Kuninkaskuluttajan sivuilt kopioitu: "Miten suoramarkkinoinnin voi estää? - Toki voimme yrittää hallita henkilötietojemme kauppaa suoramarkkinointikiellolla. Sen voi tehdä Väestörekisteriin ja suoramarkkinointiliiton puhelin- ja osoiterekisteriin, joista kielto menee yhteistyöyrityksille. Nämäkään kiellot eivät kuitenkaan kata kaikkia yrityksiä, vaan periaatteessa jokaiseen rekisteriin pitäisi tehdä erikseen oma kieltonsa. Mutta milläs teet, jos emme tiedä missä kaikkialla henkilötietomme matkaavat.

Suomen suoramarkkinointiliiton
puhelinmarkkinoinninestoilmoitus
0600-13404
osoitemarkkinointiestoilmoitus Posteissa voi täyttää estokortin
Väestörekisterikeskuksen
suoramarkkinointiesto
09-229161

Itte siis en ol lainkka osotteitte käyttöö vastaa, ku mialuummi plaraanki papereit ja vertailen ja miätin rauhas asioit - ja teen sit niitte mukkaa päätöksii. Joskus jollekki puhelinmyyjällekki olen sanonu, et harkitten, jos laittaa matskuu postis tulemaha. Joskus laittava, useimmite ei ol kuulunu mittää...