Nys sit päätin tehr muffinssei niist aineist, mitä koton sattu olemaa. Ol viimesist leipomuksist jääny sevverti aineksii, et sain aikaseks jottai iha omast pääst. Täytyy myäntää, et pelotti, mut iha syätävii tul! Kirsii saan kiittää täst rohkeurest!

1029886.jpg

Taikina (32 piänt):
75 g leivontamarkariinii
2 dl sokerii
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoj
2 tl leivinjauhet
1 tl vaniljasokerii
250 g Flora vanillaa

200 g valkosuklaat rouheena

Yllätykseks:
Geisha-suklaat

Pinnal:
tomusokerii
salmiakkirakeit

Vatkaa huaneellämpöne markariini ja sokeri vaahroks ja lisää erelles vatkate yks kananmuna joukkoho. Sekot kuivat aineet keskenäs ja lissää ne vuarotelle vanillan kans taikinaha. Lissää lopuks valkosuklaarouhe ja sekot varovast. Jos taikinast tulee liika löysää, lissää jauhoi, jos se o liika paksuu, lissää vähäse maitoo.

Lait uuni lämpiämää 190 asteiseks, levitä pellil muffissivuuat, 16 soppii yhrel mainiost. Lait taikinaa alle pualet vuuast ja lait kaikkii tai vaiks osaha palassi geissast vuakaha taikinan pääl. Taikina kohotessas menee sit suklaan yli ja ne jäävä sit sin sisäl yllätykseks. Paist 15-20 minuuttii, kunnes pinta o kauniin ruskee.

Jäähryt muffinssit ja lissää sit tomusokerihi vähä vet pikkuhiljaa, kunnes seos o sopivan paksust, lait siit kökö muffinssim pääl ja ennenku se ehtii kuivuu, lissää salmiakkirakeit sem pääl. Jääkaapis päällyne jähmettyy parhaite kauniist.

Ravintoaineet:

(1 muffinssi ilman päällyst ja suklaayllätyst):
Hiilihytraattei 53% (16g)
Rasvaa 40% (5,2g)
Proteiinii 7,3% (2,2g)
Enerkkiaa 119 kcal

(1 muffinssi päällysen ja yllätyksen kans):
Hiilihytraattei 59% (28g)
Rasvaa 36% (8g)
Proteiinei 5% (3g)
Enerkkiaa 241 kcal