Kirsin keittiöst löysin hyvän ohjeen torttupohjaks ja käytin sitä sit tähä vähä muunnellen.

751610.jpg

Torttu o tehty 24 cm:n vuakkaha ja siihe toi yksinkertane pohja riitti, ku kypsytti pohjan erikses. Olis voinu ol vähä vähä pohjaa, jos olis täytekki ollut uunis valmistettavaa.

Pohja:

50 g margariinii
1/2 dl sokerii
1 dl vehnäjauhoj
1/2 dl perunajauhoj
1 tl leivinjauhet
1/2 dl kevyt ruakakermaa

Täyte:

2 dl kuohukermaa
2 dl maitorahkaa

1/2 dl sokerii
siivutettui tuaremansikoit

Koristeluun:

tuaremansikoit liivatehyytelöl

Vaahrot rasva ja sokeri. Lissää yhristetyt kuiva-aineet ja lopuks kerma. Sekot tasaiseks. Taputtel taikina voirellu piirasvuua (halkaisija n. 25 cm) pohjal. Paist 200 asteise uuni keskitasos noi 20 minuuttii, kunnes pinta o sopiva ruskee.

Vatkaa kerma ja sokeri vaahroks, lissää rahka ja mansikat joukkoo ja sekot hyvi. Levit täyte jäährytety pohjam pääl ja lissää koristemansikat sem pääl. Valmist liivateaine. Ite tein liivatejauheest, eli 1½ dl vet (voi käyttää mehuuki, jos haluu lissää makkuu) kattilaa, 1½ ruakalusikallist liivatejauhet sekotetaa vettee ja lämmitetää. Ku jauhe o sulanu kokonas, liivateainet vähä jäährytetää (mut katottava ettei jäähry liikka, ku sit se menee jähmettymänki samal) ja lusikal se sit livutettaa mansikoitte pääl. Jääkaapis anneta jähmettyy ainaski pual tuntti enne tarjoiluu.

751676.jpg

Ravintoarvot (1 pala, koko tortust saa kahreksa kunnollist palaa):

Hiilihydraattei 39%, 27g
Rasvaa 51%, 16g
Proteiinei 10%, 7,2g
Enerkiaa 284 kcal