Nii ihana aurinko taas kirkkaalt taivaalt paisto, et päätin tehrä kaks peräkkäist lenkkii koirie kans ja ottaa kameranki mukkaa. Ekaks kiarrost Nellan ja Kyöstin kans.

1396621.jpg

Paikka paikon o lunt jottai kymmenise senttii ja sit o ihav viäres toisii paikkoi iha paljaan jo. Näkkee, mihi o lämmittävä aurinko paistellu. Nella ossaa ol vetämät just niin kaua, ku saa men jouko eres, mut heti ku joku menee ohitte (niinku fleksil pääsee), ni sit alkaa traktoriveto. Mut kerta kerralt tämäki näyttää menevä paremmi, et pysährys vetokohras kummaste auttaa.

1396627.jpg

Ja tiätty täytyy kattel, jos toine löytää paremppii tuaksui, mitä itte...

1396630.jpg

Täsä joku auto tööttäs jossai, mut se kaiku sevverti, etten ittekkää tiär mist se tul. Koirilki o naamat eri suuntaha, et selkeet suuntaa ei tainnu heilkää ol.

1396632.jpg

Sit tehtii lenkki loppuhu ja vein Nellukan ja Kyöstin sisäl ja otin Mimin ja Kissin ulos. Nellukka olis halunnu tiätty viäl uurestas mukkaa, mut tyytys osaas oven toisel pualel iha kummastuttavanki hianost. Orotin, et olis isost vinkunu ja raapinu ovee, mut pari vikinää pääst ja tyyty vaa tuijottelemaha klasin läpitte.

1396648.jpg

Vaikkia saar näitte koiruuksie naamoi kuvaha, ku tahtova ain kulkee siäl tääl ja tiätty yleens nokka näyttää jonnekki muual, ku muhum päi. Piänel houkuttelul sit seki onnistu.

1396651.jpg

Silti o sellane tutina pääl koko aja, et "pitäs mennäj jo!" Kuka sitä ny keskel polkuu turham panttin seisoskelee, ku siäl sivus ov vaiks mitä jännii hajui.

1396659.jpg

Kissin kans oliki helpompaa pikkase, ku o linssilure, mukku ei meinannu paikallas pyssyy nii kauaa, et olisisi saanu kunnolliset asetukset kameraha. Valkone turkki ja vaalee tausta ei oikee hyvä yhristelmä ollu aurinkompaisteel...

1396666.jpg

Ja varsinki, ku tiäl men koko aja jottai miälenkiintost autoo, mopoo, polkupyärää ja yks hölkkääjäki...

Mut on kyl tosiaa kiva keli. Aurinko ei ol lämmittäny tota lunt loskaks ja pikkupakkane ei haitannu menoo lainkka. Ny lumi taitaa haihtuu ilmaha eikä sulaa maaha tällasel kelil. Ei tarvinnu sulatel mittää lumipalloi koirie turkeistkaa.

1396677.jpg

Ja sit lenkij jälkke maistu päiväunet. Kissi nukku vähäse aikaa Mimin ja Nellav välis, mut sit tul kuuma ja neitone siirty lattial.

1396681.jpg

Kyösti taas otti vakivahtipaikkas rappusil ja pit hualt, ettei kukkaa pääse tulemaa lähel huamaamat.

1396685.jpg

"Ai, mää vai?!"