Koko juttu läht siit, et mum pit tehr juustokaakku. Osti kaik aineksekki sitä varte valmiiks. Sit ku rupesin tekemähä kaakkuu aamul, en löytänykkää mistää kakkuvuuan irtopohjaa. Se o siivottu joskus johonki, eikä ny osunu silmää mistää. Otin sit piirakkavuuan käyttöhö ja sentakkii pit vähä muakat sitä mul olevaa alkuperäst ohjet, ettei tul liikka keksii ja liikka täytet. Jännäks men. Viäl uunii laitettaes torttu ny näyt hyvält, ei tullu täytet yli lairan...

 

Sit uunis se paisus ja oliki välil kovi nätin näköne, kiintee ja korkee. Sit seuraaval kurkkauskerral ol korkeus jo tasottunu ja kakku "lätistyny", mut ei sentäs kuapal. Ku ohjeen mukane uunisoloaika ol ummes, kakku tuntu viäl kovi hyllyväiselt ja pääti antta se ol siäl viäl lissä aikka. Sellane kymmene minuuttii men ja viäläki ol hölskyväist, ku pinta ei ollu palanu mitenkkä, annoin viäläki vuuan ol uunis sellaset kymmene-viistoist minuuttii. Sit mä jo oti vuuan uunist poijes jäähtymähä. Se nyssitvaa taitaa ol lusikoitavaa juustotorttuu tää. Mut niinku ain, jottai tarttee men piälee, ei se muute ol mun tekemää... =o)

 

 

789177.jpg

 

Juustotorttu (uunissa) 8:lle

Pohja
200g (½ pkt) Digestive keksej
100g markariinii

Täyte
2 dl vispikermaa
2 kanammunaa
½ dl sokerii
1 tl vaniljasokerii
150 g (1 prk) Creme Fraichee
200 g (1 prk) kevyttuorejuustoo
160 g (½ prk) appelsiinimarmelaadii
1 rkl perunajauhoj

Pinnal
160 g (½ prk) appelsiinimamelaadii
(vispattuu vispikermaa koristeeks...)

Voitel piirakka-/torttuvuaka tai päällyst se leivimpaperil. Kuumenna uuni 175 asteiseks.

Murenna keksit esimerkiks muavipussis kaulite ja kaara sit murut kulhoo. Sekot joukkoo sulatettu markariini. Painele seos tiivist torttuvuakaha.

Vispaa kerma vaahroks ja sit kanammunat. Lait vaahrot yhtee kippoo. Lisää kaik muut täytteen ainekset. Kypsennä torttuu uunin alaosas noi 45 minuuttii tai kunnes täyte o hyytyny.

Jäähryt kakku ja irrot se varovast vuuast (tai tarjoo suaraa vuuast), koristel ja tarjoo kaffen kans.

Ravintoarvot, yks palane:
Hiilihydraattei 34%, 43g
Rasvaa 60%, 34g
Proteiinei 5,4%, 6,8g
Enerkkiaa 502 kcal

Lisätty myähemmi illal: Kyl siit kakust tul sittekki iha haaruikoitavaa! =o) Vähä aikka jääkaapis, ni tek ihmeit. Pohjaki pysys melko hyvi kasas, ettei ollu liiam piukas pohjas kii tai murustunu kokonas. Kyl sitä sit syätti. Tais toi paksu vuaka tehr tepposensa tos kypsennykses ensteks, ettei tosiaa se ylimääräne paistoaika tuntunu mittää haittaakaa tehneen. Näyttävämpi kaakku kyl tulis, ku sen sais tehtyy irtovuual nii, et sivut jää näkyvii. Ei toi nii koospysyvää ollu, et sitä tost vuuast olis pois pystyny nostamaha, vaiks oliki leivimpaperii al... Mut taatust teen toistekki!

790890.jpg