Kylläpä tul mont kukkaa vastaha eile iltalenkil. Kaik suaraa Suame suvest. En tiär nimiikää ussemmal, mut jollekki sentäs.

1676899.jpg

Kaunist piänt sinist. Orvokkiiks tää ov vai? Lumikiteen miälest tää olis nurmitädyke. Voisis kyl sinänsä ollakki, ku tätä o paikotelle kasvamas myäs nurmel.

1676903.jpg

Ojampiantareel kasvaa tällast, vähä niinku heinävartist kukkaa. En ol aikasemmi huamannukkaa. Täsä ekaks kauempaa...

1676906.jpg

... ja sit kukka lähempää. Tommost hassuu hapsuu. Polga arvel, et se voisis ol tervakukka ja Lumikiteem miälest tää voisisis ol ketokaunokki tai käenkukka. Toi käenkukka kyl näyttäis mun silmis kaikkeist enite samallaiselt.

1676907.jpg

Apiloitaki ol tällassii valkosee vivahtavii, isopallossii (varjommas)...

1676910.jpg

... ja sit näit tavallisemppi puna-apiloit vähä aurinkoisemmis paikois. Iha pörriäisenki kera. Et nämä ossaava ol silitettävä sulossii! (siis mehiläine, ei toi kukkane)

1676912.jpg

Ja oikke pirteit pikkuruissii metsätähtii. Lumikide ehdotti, et tää vois olla heinätähtimö.

1676917.jpg

Näit keltassii välil löytyy kukkapenkeist ja pelloltki. Ei ol aavistustakaa, mitä ova. Iha matton mettäs kasvaa. Polga tiäs, et tää olis keltano (en ol ikin kuullukkaa, mut kuvaava nimitys on kyl). Lumikide ehrotti tätä tuaksuvaks kuusamaks. En ol käyny kurkkimas täsä välis, et tuaksuuks joltai, ei ol tullu laitettuu nokkaa maaha kii.

1676921.jpg

Valkoapilaaki löytyy.

1676924.jpg

Ja tätä sinist köynnöstävää tahmeerunkost, mitä muistan kitkeneeni jo mummun perunapenkist aikanas poijes. Kaunisha seki o, vaikkei pellol kuulunukkaa (meijä ihmiste miälest siis). Polga sano, et tää o hiirenvirna.

1676926.jpg

Leinikkii, kiiltävin kirkkaankeltaisin kukin, nurmel, mettäs ja ojampiantareil.

1676927.jpg

Tätä vaaleempuna-liilast löytyy välil tualt tiämpiantareelt. Mitä liä kukkaa tämäki, ei aavistustakaa! Polga tunnist, et tää olis siankärsämö, samate ku toi alemma kuvan valkone, yksinkertasemp versioki.

1676931.jpg

Ja sit tota samantapast iha valkosen. Toi sinertävä vaa o nätimpää jotenki.

1676938.jpg

Ja tää ei oo päivänkakkaraa, semmää muistan, mut en sitä, mikä kukka tää oikeest o... Juuh! Polga ja Lumikide tiäsivä, et tää o saunio, Polga ehrotti pihasaunioo ja Lumikide saunakukkaa eli peltosaunioo. Mitähä eroo näil o, ei ol tiattoo. =oD

Jotenki tosi kauniit kukkii ja puhtait, siis ei paljo ötököit eikä syätyi lehtii viäl. Nii tuareit. Kyl vaa o luanto upee!

Erittii 26.6. klo 22:03: lisäilin teksteihi ehrotettui kasvie nimii. Kuha ehrin, ni koitan löytää netist kuvii ja kattoo, josko ne täsmäisisivä. Kiitos kaikist nimikkeist!