Ääks! Kesän eka punkki sit o irrotettu! Kyästin hännän alt, peräaukov viärest. Voi mahoton, millassii paikkoihi neki ittees änkee. Yäk! Oliv vaa Kyästii harjaamas ja pääti, et kerranki  katton oikee kunnol ihoo myäte kamman kans - mitä teen siis käytännös jottai kerrav viikos tän herran osalt vaa - ei ol nii kova takkuuntumaa, mitä meijä Kissi-missi. No, eiks sit kuulunu kammast sellane kraps-ääni ja mää ekaks, et jahas, takku. Mut ei. Sikku tarkemmi kattosin, ni punkkiha se. Ihos upoksis ja kuivettunu, näivettyny sellaseks kuivaks rusinaks. Iha eloton. Näil meijä lemmikeilhä o loislääkkeen Frontlinee käytetty, mikä tappaa näät punkit vast kiinnittymisej jälkkee. En tiär, mite toi sit ol nii tiukkaha jääny, ettei ollu poijes tippunu. Kyösti vähä ol ihmeissäs, ku mää tiätty ähisin itteksen, et yäks, yäks, ja punkkipihreil tökin toist takapualee. Ei varmaste ollu kaikkeist mukavimppii operaatioit koirallekkaa.

Täj jälkke oliki käytävä kaik koirat tarkkaa läpitte, et onks näit otuksii lissää, muttei onneks löytyny. Mitenkää täysvarmaaha ei voi ol, ku noitte turkkikoirie ihol ei ol kaikkeist yksinkertasint pääst, mut ei ainakaa mittää kovemppaa missääkohti tuntunu.

1854066.jpg

Tän kärsimyksej jälkke mää annon sit koiril uuret nahkarullat. Kullekki omas. Mimihä sai omas piänennettyy melkose noppeest ja Kyösti ku tykkää niist pehmeiks mössätyist, ni notku Mimiv viäres orottamas, et kosk tää neiti suvaittis sen hänel anttaa. Kärsivällisest orotettiinki!

1854068.jpg

Toisaal Kissi mutustel omaa palasiks, mut sitä Kyösti ei orot, ku tuntee jo Kissin tyylin: kaik mul tän ja heti. Kissi ku pakkaa välil keräämää kaikkie muirenki herkut ittelles ja vahtii niit sit, ettei vaa kukkaa tul ja ota niit. Mut nyy ol nii hyvä luu, et ei käyny eres Kyöstin omaa hakemas, vaiks se ol keskel lattiaa iha yksi ja vahtimat. Mitä ny kissat välil kävivä ohimennessäs sitä haistelemas ja kummastelemas.

1854069.jpg

Ja kyl se orottelu sit kannatti! Mimi päätti jossaikohti jättää pehmeeks pureskelemas rullan ja otti Kyöstin luun käsittelyhy. Kyösti sai, mitä halus - ja nautiskel sit valmiiks pehmityst herkust. Kärsivällisyys on hyve!