... matkas. Tää ol taas oikkee "niit" aamui. Huh! No, ekaks tiätty ol suihku ja vessa ja kaik käytös ja jonoo joka pualel, ku kaik hääräs yhtaikkaa. Sit tyttö ei meinannu löytää asuus sopivii kenkii ja joutu sit vaihtamaha hameenki viime minuutil sitä varte. Sikku pit lähtee, ni auton avaint ei löytyny mistää, mut onneks meil ol vara-avain sentäs olemas, mink sit saatii kaapattuu mukkaa.

1602718.jpg

Eiku autol ryykäten, ovet auk, kaik sisäl, ovek kii, turvavyät pääl, avain lukkoho, starttaus - eikä mittää tapahru. Juuh! Aha! Isäntä o unohtanu - TAAS! - autoon valot pääl eiliseks illaks ja yäks. Nii valosaa o ollu, ettei ol tullu huamattuu, vaiks auton ohitte kyl ollaa välil täsä pihal touhutes kyl kuljettu. Mut ei siis inahtanukkaa tää meijän kaara. No, siiv vaihees poika otti ja läht mopon kans köristelemähä kouluu, ku siäl yhreksänsie luakkie lähtöjuhlat ova. Tyttö pyäri pihal vähä aikaa ja tuijottel kännykän kelloo, et lähteeks hän kävelle vai lentääks hää, vai mitä? Ku ehrotin, et eiks polkupyärä olis mittää, ni katto mua hölmistyneen ja meinas siv vaa, et sit jää kyl kukat opettajal hakemat. Mää siihe, et ei voi mittää. Ja sinne hää sit pörhäls.

Yläasteel onki jotenki hassuu tää "opettajalahja" näi kaure lopus, ku luakavvalvoja ei välttämät eres opet omaa luakkaas lainkka. Ei tul sillee tutuks eikä oppilaillekkaa läheiseks, niinku viäl ala-asteen opettajat tuliva. Ei se mikkää iso moka ol, vaiks jää ny kiitoskukat hankkimat.

Isäntähä sit tiätty laitto römpäävaatteit pääl ja rupes asentelemaha akkulaturii paikalles, et päästää sit eres iltapäiväl liikkeel. Mult jäi ny sit koulujuhlat ja kukkie kurkkailut välihi tält päivält.