Nykku me ei voira mihinkä pihakasveihi panostaa ens kesäks, ni kaik siemente kylvöt ja taimie ostot sun muut o täytyny jättä ohjelmast kokonas. Olenki sit keskittyn enempi näihi sisäkasveitte hoitoho, vaiks sellase tauri ny lykkäs, ettei oikke ol kunnol enerkiat siihenkä. Sain kuiteski rääpitty vähä uusi juurrutuksii, ku leikkasi talve aikan melkosiks hujopeiks kasvaneet kasvit piänemmiks.

Mul ol suunnitelmis, et mä ota enne ja jälkke kuvei, mut sit mun sormet vaa rupes iha mult mittä kysymät sitä tyät tekemä, samal ku mä seurasi telkku. Sit oli sylis jo melkonen pehko kasvie ossi, ennenko mä oikkest tajusi, et hei, nymmä sit sen tein. Pit viär näät kasviraaro jo pois ja oti uure pussi tilal, mihin sain sit laitettu vähä kuivunei lehti ja juurrutusvarsist alimppi oksi. Tuli kummast lisävaloo sisälki olkkarii, ku ei iha koko ikkuna peittyny kasveihi...

457388.jpg

Täsä kuvas ekas vasemmal o pari purkki juaru, ja sit piän rahapuu, sitä ei kyl täst kuvast millää erot. Sit siäl o iha hurjast leviämää lähteny kuparilehti, pari purkki pelakuit (toine o alottanu kukkimisenki jo) ja viimeseks tuaksupelarkoni. Pelarkonist tul tosi piäne näköne, ku siit nappas kaik pitkät oksat iha lyhkäsiks, mut jo päivän jälkke siält o uusii alkui tulos yhre jos toise oksa tyvest. Koht siin o kunno puska taas. Amppelis o rönsylilja, mikä orotta isomppa purkki ja sil o mont poikast soffan takan kans, mikkä vois laittaa omii purkkeihi jo.

457402.jpg

Täl ikkunal tul ekaks iha ylimääräst tilaaki, ku niinpal tuaksupelarkonia (kolmas vasemmalt) piäneni. Sain sit joulukaktukse ja korallikaktukse laitettu siihe reunal. Viirivehka kasva ja kukki, tarttis vaa isompaa purkkii laittaa seki. Käärmekaktus kaike välis myäs porskutta. Amppeleis o lääkealoe, rönsylilja, juaru ja kynttiläliisukka. Tua lääkealoe meinas kerra jo hukku, ku oli innoissan kastellu liikka. Se on niin tihee puska ja siin on ilkeit piikeit, ni ei tullu tökkäiltyy kastelles pahemmi sormee siit läpi multtaha. No, onneks mä sit kuitenki huamasi sen ajois, et ei koko kasvi kupsahtanu. Sitkee kasvi, täytyy myäntää!

457419.jpg

Toisel pualel samaa ikkunaa löytyy toine viirivehkapusikko ja sit palloliisukkaa ja niitte välis jukkapalmu. Sitä mää ole yrittäny toisil kasveil suajat, ku se maistuis hyvält näitte meitti kattie miälest. Osa lehrist o melkosen pahas kunnos niitte mutusteluje takii. Mut siäl seki vaa kasva.

457423.jpg

Näitte "nirhimiste" tuloksen tul esimerkiks yks purkki täytte uusi pistokkait tuaksupelarkonist. Ihana tuaksu tul koko kämppä ja kässi (ei auttanu ees pesu). Sit täytyyki miätti, mitä näil pistokkail tekke, jos niihi nyt juurii alkka tulemaha, ku ei tahrois enää löyty ikkunatilaa kämpäst mistä...