Aamuyllätykseks pit krapat lunt poijes auton ikkunoist aamul. Sevverti ol yäl satanu lunt, et terassi ol liukas ja asfalttiki jääs. Hiakkatiäl ei onneks ollu vaikeuksii. Mut se hyvä pual tosa pakkases ol, et koirat oliva kuivii ja puhtait, ku tulttii lenkilt sisäl.

1465681.jpg

Täsä keittiön ikkunast remppapihal kuvaa. Maas ei paljoo valkost löytyny, mut ikkunois ol lumi piukas. Ja auton katolt ei ollu jäät sulanu, vaiks ajoin lämmitys pääl melkest 60 kilsaa (Turkkuhu tälpual jokkee). Takastulles paisto kyl sit jo aurinko.

1465695.jpg

Toinen kuva mettän suuntaha, mis on kummallissii lumikerääntymii paikka paikoin. Ja ain näist kuvist tulee miälehe, et kukaha tänki pihan oikeest viäl siivoo? Hmm.

1465724.jpg

Aurinkoine päivä ollu muute. Tianoo o kuivunu, ku on tuullu kans aika hyvi. Ikkunaa ku om pitäny auk, ni ollaa saanu nauttii lintuje liverryksest sisälki.

Mut siin se nauttimine sit on ollukki. Sevverti mitä ny olen töit tehny, ni olen saanu pirettyy ajatuksii enempi kasas, mut sit välil on taas yht myllerryst. Isäntä ku läht nyssit Vaasaa juttelemaha siit Kiinan keikauksestas. Kyl hänt jännitti itteeki, ku liikkeel lähti.

Mä olen kulkenu kännykkä käres, et kosk kuuluu jottai lisätiatoo ja sit tosa illemmal vast puhelin sois. Mä olin jo tottunu siihe puhelimehe, ettei se soi, ni syrän hyppäs kurkkuhu sen päristes. Palaverii on kyl ollu, mut paljo asioit jäi viäl keskeneräsiks, ku Kiinas o ny jottai veromuutoksii tullu tai menos, ettei niist oikkee viäl tiärä, mikkä kans vaikuttava siis siihe tulevaa palkammaksuhu. Olivas sit käyny kaikellaissii muit siihe tyähö ja asumisee liittyvii juttui läpitte. Sevverti täytyy ol tiaros, ettei persnetol lähre sitä hommaa ottamaha, vaiks matkailu avartaaki.

Nii, ja jumankek. Ny o puhuttu jo sit vähintäs 12 kuukaurest, ku alkupuheet oliva 3-6 kuukaurest. On meinaa perhossii vattas ja kummast tullu istuttuu pyntyl, ku sitä miättii, mite sitä voi toisest ol nii kaua eros - vaiks kui onki meili- ja puhumismahrollisuuret nykysi hyvii. Huh-huh! Ny ei ossaa muut oikkee sannoo!