Herkkukirpun ohje o ollu orottamas jo vaiks kui kaua, et vaa saisisi aikaseks. Nyv vihrost sit se tapahtu.

1420950.jpg

Ainekset:
5 dl vet
½ dl öljyy
2 tl sualaa
2 rkl sokerii
1 kuivahiivapussi (11g)
4 dl ruisjauhoi
5 dl vehnäjauhoi

Lämmit vesi n. 42 asteiseks, eli pikkase kärellämpöö lämpimämmäks. Lissää vettee suala, öljy ja sokeri. Sekot jauhot ja hiiva keskenäs ja lisää ne taikinaha samal sekottae. Kaara taikina reunallisel pellil ja ripottel pääl runsaast ruisjauhoi. Taputtel taikinaa nii, et se ylettyy koko pellin alueel. Verä pitsaleikkuril tai tavallisel veittel syvät viillot, iha läpi taikinan, nii et pellil erottuu 16 leipäpalast.

An kohot leivinliinan al 30-40 minuuttii ja sej jälkke paist uunin keskitasol 225 astees noin 20 minuuttii.

Hyvii tul!

1420973.jpg

Ravintoaineet (yks pala eli kaks siivuu):
Hiilihytraattei 49g (69%)
Rasvaa 7g (21%)
Proteiinei 7g (10%)
Enerkkiaa 285 kcal

(Kaik luvut ilma mahrollissii leivämpäällyssii.)