Yhäti viäl sattaa vet, mut onneks ny ei enää tuullu samal taval ku eile. Kyösti ja Mimi tosin silti meinasiva tehrä tiltin ovensuul, ku huamasiva, et viäläki ropisee. Kissi ei tost satteest välit pahemmi - vaiks sais kyl, kaikkeist likaantuvin ja takkuuntuvin ku näist kolmest o.

Olimmää pukenu kyl taas kaikellaissii vermeit koiril, et mahrollisimma suur osuus turkist pysyis kuivan. Mimil ol enste villapaita, mikä pääl sit heijastinliivi. Se suajas rinnustan, kaula-alueen ja selän. Kissil ol kans villapaita pitämäs karvat ojennukses, etteivä men takkuhu ja sit siin pääl heijastinliivi. Huamasi kottitulles, et yriti laittaa tätä kokoompanoo sillee, et vattakarvat olisiva kaik pysyny suajas pairan sisäl, mut jotenki ne nyt tul sit kuitenki osa pairaj jälkke ulos, ennenku liivin kiinnikelipsukka tul vattan kohral suajaamaa. Mut rinnusta ja selkä pysy kuivan. Kyöstil ei näit "naiste" paitoi voi laittaakkaa, ku menevä liika pitkäl, ettei pisuttelust sit tul mittää, mut heijastinliivi pit selän kuivan. Ja Kyösti ku ei nii takkuunnu ja kuivuuki melkose noppeest, ni ei ol mittää paitaa tullut tehtyykkää.

1448570.jpg

Kuivatteluje ja ruakailuj jälkke sit yläkerttaha ja nää kolme kiahnas toissias. Mitä ny Mimi istu ku tatti paikallas.

1448574.jpg

Ja ku turkkiki ov viäl pikkase kostee ulkoilj jälkke, ni tiätty siältäki sit tarttuu mukkaa kaikellaissii tärkeit ja vähemmä tärkeit hajui.

1448579.jpg

Ja se tärkein, et mitä sää sait? No, Kissil tulee ton sikaripunkkionkelman takkii eri ruakkaa ku toisil, et ain siält sit jottai eri hajui tuleeki.

Tämän reperttuaarij jälkke oliki sit kiva taas rauhas käperttyy ruakalevol; Kyösti ja Mimi kissoje kans sänkym pääl ja Kissi lattial seljälles vatta pystyy - siin sitä o hyvä kuivatel sit loput lenkkikosteuret poijes.