Ei se siv vaa ol nii helppoo rytmittää tätä remppaa, niinku haluisis. Käyp aika ja rahavarat nii tiukil, ettei me yksinkertasest uskallet tänä kesänäkää viäl jo viime kesäl suunniteltuu muurimpurkuu ottaa tyän alle. Pitäis siirtää kaik kamat poijes yläkerrast ja alakerrast, mikkä osuva talon keskiosal (tosi paljo tavaraa siis) ja paikat ova muutenki iha pullollas tavaraa jo ennestäs. Siis näät "varastot". Lisäks pitäs pystyy saamaa toi meijä takka poijes alt sillee, et säilyy ehjän (meijä tuuril näi ei kuitenskaa käy), et meil o joku lisälämmitin talven kylmie aikoje varal - suara sähkölämmitys ku o pääasialline lämmitysmuato. Oliski "kivaa", jos homma menis iha päälaelles ja sit me ollaa tääl laste ja lemmikkie kans reikäses talos ilma lisälämmitysmahrollisuut. Ei oikkee ol mukava miälikuva.

1595633.jpg

Tänäpe ollaa nikkaroitu sit kellarikoppii ettippäi. Ku saaraa tämä tehtyy, ni sit saaraa takaterassin puuttuva yks tukipalkki paikoilles kans, et saaraa kairet jatkettuu. Kaiteem maalauksem mää toivoisi, et ehritää tehrä ennen ens talvee kummiski.

Isäntähä jo innostuksissas rupes miättimähä kaikellaissii huvimajoje perustuksie tekemissiiki. Eli sellast uut, mitä ei olla eres ajateltu tähä hättää. Mut koitetaa nyt pyssyy näis valmiiks keske-eräsis hommis enste. Niitäki riittää: välihuaneen ikkunan ulkopuale laitto; terassie rappuset, kaiteet ja portit; kaiteitte ja uusie seinie maalaus; kellarin oven paikoillee laitto; kuistin kaapit, lattialämmitys ja -laatat; kompostikehikoire kyhäämine; huussin rakennukse alottamine ja tiätty ton piharakennukse perustukse kunnostukse jatkamine... Ja mitä viäl, mitä täst ny unohrinkaa... Pakkaa sitä hommaa löytymää sit ain jostain "välist" lissääki.