Pit aamuste lähtee aurinkompaistees ulos koiritte kans kauniist kelist nauttimaha, mut sit mää jämährinki koneel ja ku olisisi ollu valmis lähtemää, satoki jo vet. Rupesi sit leipomaa sämpylöit, ku ne ova lopus. Nyy ekaa kerttaa kokeilin tämmössii.

896059.jpg

5 dl vet
1½ tl sualaa
2 rkl sokerii
1 pss kuivahiivaa
5 dl sihtiruisjauhoi
1 dl vehnäleseit
4 dl vehnäjauhoi
100 g markariinii

Sekot reilust kärellämpösee vettee (+42 astet) suala, sokeri ja ruisjauhot, joire joukkoho kuivahiiva o sekotettu. Lissää vehnäjauhoi vähitelle koko aja vaivate. Jauhoi kannattaa lisät vähitelle, ku pehmeest taikinast tulee mehevämppi sämpylöit. Taikina loppuvaihees lissää huaneellämpöne markariini. Jät taikina aika löysäks ja kohota sitä noi pual tuntti.

Painele kohonnu taikina kokkoho lisäjauhoje avul, mut an sen ol lusikoitavan löysää. Lait taikinast kahre lusika avul leivimpaperil päällystetyl pellin samankokkossi kokkareit nii, et saat sopivast kaks pellillist, eli 18 sämpylää. Ripottel pääl hiukka jauhoi ja paina kevyest kärel sämpylä matalaks.

An sämpylöire kohot liina al lämpimäs ja verottomas paikas pualise tuntti.

Paist 225 asteise uuni keskitasol 10-15 minuuttii.

896085.jpg

Ravintoarvot (1 sämpylä):
Hiilihytraattei: 48% (11.6g)
Rasvoi: 44% (4,8g)
Proteiinei: 7,8% (1,9g)
Enerkkiaa 97,2 kcal