Kyl näät lemmikit sit ovak kans yhrellaissi sisustuksellissii otuksii. Söpöi, pörrössii ja tarkkaavaisiiki.

1097367.jpg

Soffan nojal makoilee välil kissat, välil Mimi ja sit vuarostas Kyösti. Kissi ei tykkää - hää mialuummi pyssyy lattiatasol - paitti joskus pinnistelee nokosia soffan nurkas tai sänkym pääl. Sellane kuumakalle o, ettei kauat jaks.

1097377.jpg

Ja sit yritetää nähr mahrollisimma kauaks - ja ku Mimi, ni kyl sit Kissiki. Jos olis enemp tilaa, ni siin olisis Kyöstiki. Soffan nojatyyny vaa viä sevverti tilaa, etteivä kaik kolme mahru yhtaikaa tarkkailemaa takaterassii.

Eli ovassit paikoillas tai liikkuva, ni niimpaljo silmää kyl miällyttävä, että! Ihanaa, et meil on noit tassuttelijoit! Kaik ova iha omallaisias ja tuava omii asioit perheen touhuihi. Mimin kans mul synkkaa kaikkeist parhaite. Hää melkkest lukkee mun ajatukset, vois sannoo. Ja o ain valmis yhteisii puuhii, yksi mun kans tai sit yhres muire koiruuksie kans. Koiratanssi o ollu valla ihanaa Mimin kans. Susul o suur syrän ja iso hoivavietti. Kovast pessee ja haliskelee toissii - välil niim pal, et saa nokilleski, mut silti jatkaa vaa. Sitkee sissi! Nukkuu ain yät munhu kii painautuneena. Mustis o ain joka asias mukan, utelias ku mikä. Suihkuunki tulee ja tiskailee miälelläs astioit mun kans. Pikkupelle, joka keksii kaikellaist ajankulukses. Tarkka kans ku mikä - jos jottai vähänki syätäväks tai leikkihi kelppaavaa tippuu vahinkos johonki, ni Mustikselt se sit löytyy (tai sit se men jo massuhu). Kissi o meijä "jätkä". Mitä kurasemp ja märemp o, sen hauskemppa. Kuralätäköt kävellää läpitte ja tiänpiantereilt/mettäst löyretää kaikkeist likasimmat paikat. Hoivaviätist ei tiatookaa, mialuust päällepäsmärin toimis - jos annettais vaa. Ain kuitenki valmis ilosest touhuilemaha - melkone varjo kans, ku kulkee peräs, et mitä ny tehräis... Turkin harjaamine ja takkuje poisto toimii ittel rentoutuskeinon (sitä alkaaki jo olla ikävä, ku turkki lähti). Kyösti taas o rauhalline tapaus, mitä ny joskusnas intoutuu Kissin kans painiotteluhu tai lelunvetoho. Leikkii myäs kissoje kans taka-ajoleikkei välil, ku toiset täs tarkotukses juakseva toisen nokan erest ja vikkeläst pakko. Oikke miälelläs hänki tempui harjottelee, mut ottaa kyl aikas paljo häiriöö toisist lemmikeist. Turkin harjauksehe menee pari minuuttii ja se o tehty. Takkuikaa ei ol tullu uusii täsä, et kummalline turkki kyl o. Vaik en valita! Kyöstin tulles koiravahvuutehe, jäi Mimin ja Kissin remmihaukut käytännös melkkest kokonaa, syyst tai toisest. Iha noi vaa.

Ku soffal itte istahtaa, ni het siihe ympäril lauman saa ja sylis yleensä oj joko Mimi, Kyösti tai Susu tai välil ussempiki kerral. Mustis pysyttelee mialuummi nojal lähistöl ja Kissi kyljes - nii kaua, et tulee kuuma ja siirtyy lattial. Yleisimmi kaik tykkäävä ol kuitenski samas tilas. Ku teen töit, kaik ova siin lähistöl ja ku teen jottai alakerras, ni vähä ajam pääst kaik ova siäl. =oD IHANII otuksii!