Huh, mut kuippaljo onki aiheuttanu yks lahja onkelmii täsä. Se mun uus kännykkä. Siin ei tunnu oleva minkäällaist oikeet lokiikkaa. Mittää ei löyry ja sikku löytyy, niit ei ossaa käyttää. Ohjekirja heittelee sivuilt toisil, eikä oikeit käytännö ohjeit löyry lainkka. No, ossaan ny vastaanottaa puheluit ja soittaa sil ja avat saapuneen tekstiviästin (tarvitaaks sitä jottai muutki?)...

Juu, mut tämän takii sit pit men asentamaha omaa koneesehe jottai pluutuuttii, et saaraa kännykkä keskustelemaha koneen kans. Sekää ei menny kovi noppeest, ku pit nimet sekä känny et kone uurestas ja sit huamattii, et mun osotetiarosto (joho en ollu kirjannu puhelinnumeoit - ne ku o kännys) ol menny kännys sen sim-tiarostom pääl... Eli ny siäl o kamalaste kyl tiatoo, mut missään ei ol numeroit. Jee.

Sit miäs fiksun päättel, et kuha synkronois autluukin kännyn tiaroil, ni siält ne sim-kortinki tiarot sit tupsahtava koneel. Mää vähä sit ihmetteli, et mite se kone ossaa sit tehr oikke, ku siäl o saman nimissii olemas autluukis mitä kännykäski, mut eri tiaroil. Miäs meinas vaa, et kyl se sit laittaa jonku ykkösen lissää - tai jottai, et ei se minkää tiarom pääl mittää tee... Mää oli niin vainoharhane, et mä tulostin sit autluukin tiarot ulos - niit osotetiatoi mul ei ol missää muual. Numerot ny tahtoo nykysi löytty vaiks mist (salaset sit tiätty oman osion). Mut simin tiatoi ei saara tulosteena, ni ei siin paljo vaihtoehtoi ollu. No, synkronoi kovast ja kestiki kaua, ja sit lopultas mä huamasi, et tiarot ol menny nii, et jos ol ollu saman nimissii, ni simin tiarot menivä autluukin tiatojem pääl. Osotetiatoi siis hävis. Onneks se men näim päi, ku mul ol ny ne osotteet paperil... En ol kyl ehtiny hommaa viäl tekemähä, mut alotin jo. Toine onkelma ol se, et mul ol autluukis kaik nimet sukunimem mukkaa järjestykses ja kännys myäs etunimie mukkaa monet. Tul siis samoi tiatoi tuplastekki, mist vaa numero sit täytyy siirtää toisehe. Putsaamist riittää.

Ja kolmas onkelma, mikä täst tul vastaha ol se, et jotenki tämä kaik asennus-sykronointijuttu sekotti mun kameraohjelman, mil olen ain kuvii siirtäny koneel. Et en sit saanu tähä kuvaa kännyst, vaiks se ol tarkotus kyl.

Ei ol helppoo näitte tekniste vempaimie kans! Ei eres insinööri tahro pärjät uusie kans, saatikka sit tällane tavalline konttorirotta...