Täsä vähä aikaa sit laiton kasvei vähä juurtumaha. Osan suaraa multtaha ja osan vettee. Kattotaa, mitä nyt tuleman pittää. Mullav vaihto-operaatio ov viäl eres, mut se o sevverti suttast puuhaa, et täytyy ol itte oikees "virees". Kyl seki viäl täst...

1345663.jpg

Ystävält sain saintpaulian poikasen ja se tiätty sit pit het laittaa multtaha. Pirteenähä toi ny itäikkunal kasvaa. Toivottavast pyssyy henkis, ku mä ole kyl näitte kans nii onnetoine. Voi ol, et kertaallee saan kukkimaha, mut toine kert onki jo toivotont.

1345675.jpg

Täsä taas o kiinankello ja kynttiläliisukkaa vesiklasis juurtumas. Noit kiinankelloi laitan osan kyl suaraa multtaha sikku mullavvaihtoo teen. Kokeillaa, kumpi tapa juurtuu olis paremp. Joskus toimii toine ja joskus taas toine tapa. Kiinankello ei ol mikkää kamalan hanakka juurtumaha. Yks viirest-kuurest pistokkaast lähtee kasvamaha ja niistäki voi osa sit kupsahtaa viäl myähemmi. Irrottaa juuret jostai syyst. Multa ov väärällaist tai vääräs kosteures kait, en tiär.

1345677.jpg

Sit lykkäsin joulukaktukse taimev viärehe lääkealoet, ku toi joulukaktus ei tunnu kasvava lainkka. Se o viime kevään purkkihi laitettu, eikä ol kasvanu lainkka. Mut ei ol kyl kuallukka. Vähä täytet purkkihi.

1345683.jpg

Ja viäl sit lääkealoet iha omaha purkkihi kans. Nämä siis suaraa multtaha. Täytyy muistaa kastel ja kostuttaa usseste, ku tämä o takav viäres, ettei kuivu - sit ei ainaskaa ol mittää mahrollisuuksii juurii tehr, jos multa kuivuu kokonas. Ja näin ku mä aattelen, ni kastelen sit liikkaa ja sit ne mätänevä paikalles. No, kattotaa ny, josko tää vaiks viäl onnistuiski.

Iha kivaa se ov välil näittenki kans touhut, tällee pikkase ja kevyest. Mullav vaihto on sit isomp rupeama ja samal laitan kaik kasvit suihkuhu kans. Siihe urakkaha täytyy kerät enerkkiaa. =o)