1885682.jpg

Nyt se alko! Sota valkosemman kuanoturkim pualest. Kissil (yläkuva tilanteest ny) ku o ny jokasee ateriaa laitettu ton turkin takii erillaissii öljyi mukkaa, on alkanu kuanokarvat tulemaa melkose ruskeiks. Eikä se valkastu missää normaalis pesus, ku se pesuväli kuitenki o paljo harvempi ku syämisvälit.

1885716.jpg

Valkoseksha tota ei saa koskaa, ku kert shampanjav värine o, et kastuessas näyttää likaselt ain, mut et sais tän värjäytymän eres poijes. Onkelma on, et ton sikaripunkkioireilun takii ei sais pest liika ussestekkaa, ku se kuivattaa ihoo, mikä taas eresauttaa punkkie lisääntymist. Vanhoi kuvii (yläkuva keväält 2007, ku turkki ol parhaimmillas - enne sikaripunkkie hyäkkäyst) ku täsä kattosin, ni Kissin kuanokarvat tosa kirsum päälläki o harventunu kovaste siit, mitä se o ollu - ja ny siit näkkyy tota tummaa ihoo karvoje läpitte - mikä siis erelles näyttää silt, ettei kuano ol valkone. Sil ei vaa mahra mittää. Jollei karva kasva, ni se ei siv vaa kasva.

1885742.jpg

Ny sit pesin aamuruakailuj jälkkee Kissin kuanon - ja siin samas sit ain kastuu rinnusta ja tassukki, ettei sil mahra mittää. En kuitenkaa ny ottanu föönii, ku se kans kuivattaa turkkii. Harjailen tota ain vähä välii, ni kuivuu noppeemmi ja suaristuu eres pikkase siin samal. Täl kertta käytin samppoot ja hoitoainet, mut sitä ku ei voi joka pesuj jälkke tehr, ni iltapäiväruakailuj jälkke heti huuhtelev vaa ja sit laitan tota suajaöljyy. Kattotaa onks mittää vaikutust. Koitan muistaa ottaa kuvaa kuivastki koirast, mut kahtotaa.

Näi se sunnuntai sit alko - aurinkoisis merkeis. Illal ja yäl sato kaatamal vet, mut aamulenkil ol asfaltti jo kuivan. Kaunis päivä taitaa tul! Nautiskellaa!