Sitä luvattuu saret orotettii, muttei sitä vaa tullu. Kastelukannukiarroksii pit illal tehr taas useamppii. Eikä olla notkahruksilt säästytty. Uussii alkui o tupsahtanu näkyvihi, mut sit osa vanhemmist o kuivunu kasaa. No, sitä tää nyssit o. Pääosin kuitenki kaikkii laatui näyttää viäl tuleva.

Viikko sit torstain käyttii kaupas ja ny sit tänäpe "taas". =oD Iha kummallist, ku kaapeist taas löytyy jottai. Meinasin kyl, et saisin kauppakaverii, mukku tää meijä nuar neiti senku tykkäs koisii vaa... Poika oliki töis. Olis kyl ollu kiva joku kantoapun, mut jätin kaik kylmätavarat, mikkä ei kylmälaukkuhu mahtunu, ostamat. Ei tullu jäissi herne-maissi-paprikaa eikä perunasuikaleit täl kertta miltei tulikuumas autos kuljetettuu kottii.

1682240.jpg

Sit myähemmi iltapäiväst muv vanhemmat kävivä piipahtamas ja het pyysin apuu sit tähä terassionkelmaha. Saatti ny se rikkimenny aurinkovarjo poijes pöyrän keskelt ja pikkase tasotettuu tota pöyrän keskiosaa. Kyl siihe vähä nikkarointii tarvitaa, et saaraa käyttökuntoon taas, mut eiköhä se onnistu.

1682242.jpg

Siäl se nyssit aurinkovarjo makkaa surkeen alaosa ylöspäi vääntyneen tualie pääl. Sitä saaki miättii, et mite ton varre suaraks saa ja mite ne katkenneet varjokepit sais korjattuu... Ja tul taas huamattuu, et kyl se terassi vaa iso o. Ku siirsin pöytää pikkase syrjää, käänsin toisee suuntaha ja tualit o reunal, ni tosaha o meil iha hyvä tanssilattia. Bileet vaa pystyy!

1682250.jpg

Sim mää kävi lenkil koirie kans ja huamasi samal, et takapihan kukkapenkiv viäres kasvaa ny jottai, mitä siäl ei mum miälest ol enne kasvanu. Uus arvotuskukka. Ylhääl koko kukka ja alemmas kukinto lähelt.

1682251.jpg

Täsä penkim paikal ja talov viäres muutenki o enne kasvanu sellast hentoo valkost kukkaa. Se o kasvattanu lehtii ja vartta koko kesän ja sit syksyl vast kukkinu. Mitäs kummaa nää nyssit ova ja mist kummast nämä ova oikkee tullu? Ompa jännä juttu! Erittii 28.6. klo 9:59 - Lumikide tiäs, et se on peurankello. Ilmesest lintuje tuaman tullu sit meil. Ei ol aikasempin vuasin näkyny, eikä itte olla laitettu.

1682255.jpg

Seuraavaks sit nappasin Kissin mukkaa ja lährettii siskom perheen luan käymää. Siäl koiruuret sit mennä viipottiva pihal ja melkose rauhallist näil kolmel se meno oliki. Ei mittää ylemppi juaksui eikä peuhuleikkeikää. Jaja se täsä ekas kuvas poseeraa kauniist.

1682256.jpg

Sit o Pörriv vuaro kauniis leijonaharjas kans istuu poseeraamas. Ja nauttii aurinkon lämmöst.

1682257.jpg

Ja Kissiki sit tosiaa ol mukan! Kissist ei kyl paljoo ton pitkän kiälen takkaa näkyny, ku huahotteli menemää, pomppi ja hyppi, tanssi ja toohotti. Hyvinki eläväine tapaus näihi Jajaan ja Pörriiv verrattun. Pelle! =oP

1682258.jpg

Yhteiskuvaaki otettii Jajast ja Kissist. Oikeest olisis pitäny laittaa se kuvasarjana: Jaja pysyy ylvään ja arvostuntevan täsmällee samas asennos - ja Kissi ei ol hetkeekää paikallas. Nokka pyäri ympäri koko aja. Mut johonki otoksehe se nokkaki sit saatii näyttämää suht oikeesee suuntaa. Aurinko pikkase häikäs meijä mallei.

raisio270608_6.JPG

Ja otettii sit vähä seisomakuviiki. Tää otos on siskon ottama, ku mää epätoivosest yritin saar Kissii seisomaha. Ei siit meinannu tul yhtää mittää - peppu paino niimpal kamalast ja sit se seisomine on nii tylsääki Kissim miälest. Mialuummi pyäris ympyrää ja vaiks pomppis ylös-alas, ku olisis siin vaa... Mut iha hyvän otoksen sit sisko sai otettuu kuitenski! Näyttelyreenii pitäis ruvet pitämähä taas, jos meinataa joskus jonnekki kehään kehrat mennä (näil näkymi pualev vuarem pääst kylläki vast - turkinkasvu ov valla hirast).

Kummityttö ol tehny ihanaa piirast, mitä pit pari palaa pistää poskee, vaiks just olinki syäny. Se ol nii hyvää! Ja sit tiätty kaffet palan painikkeeks. Ai, et ol kiva kaffetel pihal! Kiitos!