sorbetti310507.JPG

2 dl omenatäysmehua
2 dl sokeria

4 isoa omenaa pieninä kuutioina
2 sitruunan puristettu mehu

Sulata sokeri kattilassa lämmöllä koko ajan sekoittaen omenamehuun, kunnes neste on miltei siirappimaista. Jäähdytä vesihauteessa noin 20 min. Sokerimehun jäähtyessä pese, kuori ja paloittele omenat. Käsittele omena kerrallaan ja laita palat heti kippoon, jossa on sitruunamehu ja sekoita palat sitruunamehun joukkoon (näin omena ei ruskistu niin paljon). Lopuksi laita omenat sitruunamehun kanssa sokerimehuun ja sekoita tehosekoittimella, kunnes seos on mahdollisimman tasaista.

Laita lopputulos pakkasenkestävään purkkiin, jossa seosta mahtuu myös sekoittamaan, kansi päälle ja pakkaseen vähintään tunniksi kerrallaan. Seoksen tulee olla jähmettynyt, muttei vielä jäätynyt kokonaan, kun sitä sekoitetaan ja laitetaan pakkaseen uudestaan. Muutaman kerran sekoituksen jälkeen jäädyke on valmis tarjottavaksi.

628056.jpg

Mul kävi tän kans sit nii, et meil ei ollukka sitruunaa lainkka, ni tulos o kovast tummaa, ja kyl siit maustki vähä jäi kirpeyt poijes. Mut kaik tul syätty! Mä meinasi tehr makeutusaineel ton, ettei tarttis mittää kattiloil pelat ja sulattamissi tehr, mut eihä meil sit ollukka enää sitä ainet. Kauppalista senkus vaa pitenee. Tää siis ei ol mittä laihrutusruakka sokerin kans. Kokeillas, jos huame löyrettäis mansikoit ja kokeillais niil vähä soveltae. Raikastha tommone pakastetuate o!