Lämpökääreen pistin kaulan ympäril tääl koton häärätes ja se vähä autto toho kipuhu. Koko aja kans päät kääntelen ja vääntelen ja venyttelen, et vetreentyisis - ja onki nii tehny. Ei ol tarvinnu kipulääket aamuj jälkkee ottaa. Alkaa kyl lääkekaappi kolistelemaa tyhjyyttäski ja kipasin apteekin ovel kauppareissun yhteyres, mut se olki kii. Päivystävä o sevverti kaukan, ettev viittiny sinne saak lähtee ajamaha. Kaupas tul sit kyl käytty.

Iltapäiväst sit pörhällettii koiralenkij jälkkee äirin synttäreil ja heijä remontoituu uut kuistii kattomaha. Hiano o! Kummaste tul isommaks piänel ehostuksel koko tila.

1941857.jpg

Ei taas kameras makro suastunu yhteistyähö lainkkaa, mut jonkillaist otost synttäripuskast sentäs tul sit nappastuu. Ja herkuteltuuki tul; valmiit voileippii, pitsaa, pullaa ja jätskiiki. Jamsk!

1941876.jpg

Veljen vaimo ol lastes ja Lalla-koirulin kans myäs paikal ja tää karvane kaveri otti kyl kaikkie rapsutukset, mikkä vaa sai - ja sit riahuttii ja taistelttii leluist kans kovaste. Ihana hulivili!

1941885.jpg

Lili-kisu ei nii ollu rapsui hakemas, kuha nyy tul näyttäytymähä...

1941892.jpg

... ja Nöpöki siv vähä myähemmi. Lalla kovaste kiamurtel pitki lattioit ja yritti tuttavuut tehr, mut Nöpö ol ku ei olisis huamannukkaa ja hyppäs sit lopult pöyräl, et "an mul ruakka!".

Osa porukast men sit saunomahanki. Mää en oikkee uskaltanu tän niskan kans. Et jos kummiski oj joku tulehrus, ni ettei lähre leviämähä ainaskaa. Ku ei tiär varmaks. Ja kotti tulttii sit sopivaste iltalenkil. Niim pimiää ol, ettei meinannu ulkon mittää nährä. Ilma heijastinliivei ei tiäv viärel uskaltais koirie kans enää lainkka. Taskulampukki ova kaik täsä kesän aikan jonnekki hävinny.

1941919.jpg

Ulkolyhtyihi laitin sit taas kynttilöit, ku tulin kotti. Piänii valopilkkui pilkkopimiähä iltaha. Säästetää sisälläki sähköö, ku ei tarvi laittaa lamppui palamaha, ku muutama kynttilä sinne tänne sopivaste piänt valoo antamaha. Kunnes o nukkumaammenoaika ja simmää sammutan nää sisäkynttilät.