Ei ol nii helppoo, mitä luultii, tää Kiinaam muuttaminenkaa. Kaik piti ol oordninkis, mut ei se sit nii ollukkaa. Viisumeiki o erillaissii ja jonkullaist saa noppeemmi, ku toisellaist ja toisellaiset tarttee enempi lappussii ja toristuksii mukkaa - ja siten siis kestää saaminenki kauemmi. Huh!

whats_up_china.jpg

Rokotuste lisäks piti hankkii kaikem maailma verenkuvii ja keuhkokuvii ja sit just tiätyllaist toristust näist kaikist tiaroist lääkärin kirjottaman. En eres muist enää, kuim mont lääkärireissuu isäntä o täsä tehny, et sai tyäviisumii laitettuu ettippäi. Mä jo kauhul orota syksyy, ku pitäs ruvet itte sit omii (mun ja laste) rokotuksii, passei, viisumei ja kaikkii selvittelemähä. Kääk, sanov vaa!

Asunto isännäl ojjo tiaros, et om paikka, minne pääs kallistaa tyäpäiväj jälkke, et se sentäs o kunnos. Me sit täsä saattii lopult kans selvil, et isännä tilipäivä muuttuu samas rytäkäs pualest kuust loppukuuhu ja siv viäl siit valuutav vaihrot ja siirrot Kiinast Suamehe, ni haa - eihä meil ol, mist maksel niit pualenkuun laskui, ku ei täsä kohtaa ol mittää ylimäärässii tuloikaa tiaros. Eli ei auttanu, ku lähtee pankkihi puhumaa ja siirtelemää eräpäivii. Näät meijä asuntoho liittyvät lainat, ku ova ne kaikkeist suurimmat menoerät kuukausittai. Sit täytyy viäl soitel yhrel ja toisel laskuttajal täsä, kunha laskut ny enste tuleva, et sovitaa uus eräpäivä. Tää taitaa tosissas meijä tulevis puhelillaskuiski näkkyy...

Tää homma ny näyttää silt, et jossei olis aikkaa, ni ei ol kyl rahaakaa mittää remonttii tehr täsä kesäl. Loppupäähä rakennuslupaa (ens vuare kesäl ja syksyl) sit kasaantuva kaik tekemiset. Oiskos kettää innokast talkoolaist tiaros kellää?