Tipaht reseptikirjav välist joku vanha keräilysarjan näytekortti ja se ny näytti nii hyvält, et mää lährin nyy sitä kokeilemaha. Ja kerranki tuntus, et onnistuski jottai ekalt yrittämält!

880709.jpg

Taikina (24 kpl):
2 pss kuivahiivaa
100 g leivontamarkariinii
3 dl maitoo
½ tl sualaa
1 dl sokerii
2 tl kardemummaa
8½ dl vehnäjauhoi

Täyte:
1 pss vaniljakastikejauhet
2½ dl maitoo

Voiteluhu ja koristeluhu:
1 kananmuna
20 g leivontamarkariinii
½ dl sokerii

Lämmit maito ja sulat rasva kattilas miarol lämmöl. Lissää rasva lämpimähä maitoho. Lissää suala, sokeri ja kardemumma nesteesee. Sekot piän määrä jauhoi ja kuivahiiva sekasi ja lissää se seoksehe. Sekot jauhot taikinaha ja vaivaa sitä noin 8 minuuttii, kunnes siit tulee notkeet ja se irtoo astian reunoist. An noust liina al kaksinkertaseks, noi pual tunttii.

Valmist vaniljatäyte pakkaukse ohjeem mukkaa, mut käyt maitoo 2½ desii - vähä vähemmä ku ohjees sanotaa, et tulee kiinteempää. Jät jähmettymähä jääkaappii, kunnes pullat ova pyäritetty.

Kaar taikina jauhotetul pöyräl. Lissää jauhoo tarvittaes ja vaivaa tasaseks. Jaa taikina kahtehe ossaha. Tee osist kappeet pitkulat ja jaa kumpiki pitkula 12 yhtä suuree palasee. Pyärittel paloist kauniit pullii. Pane pullat pellil leivämpaperim pääl ja an noust noi 30 minuuttii.

Säärä uuni 250 asteesee. Kaar vaniljatäyte pursottimehe tai leivimpaperitötteröhö. Tee kuappa jokasem pullan keskel ja voitele pullat kanammunal. Jätä kuapat kuitenski voitelemat. Täyt sit pullat vaniljatäytteel.

Paist pullii uunin keskiosas noi 5-10 minuuttii. An jäähtyy vähä aikka ja voitel sit pullat paistamise jälkkee piänel määräl voisulaa ja kasta ne sokerihi.

Ravintoaineet (yks pulla):
Hiilihydraattei 60% (23g)
Rasvoi 30% (5,1g)
Proteiinei 10% (3,9g)

Enerkkiaa 155 kcal

Ainut pikkane onkelma mul ol näitte pullie kans noitte reikie tekemine. Sitkoo tuntus oleva niimpal, et reijät men umpehe samantein. Mut sit vaa useamp kiarros reijittelyy, ni kyl sin sit jottai sai mahtumaha. =o) Kannattaa kokeil!