Iha uus yritelmä täl kertta kaakuks. Rahkatäytteine kääretorttu. Pohjaohje löytyy täält.

959745.jpg

Täyte:
2 dl kuahukermaa
2 dl maitorahkaa
1 dl sokerii
1 tl vaniljasokerii
4 rkl varelmahilloo
3 tl liivatejauhet

Koristelu:
8 dl kuahukermaa
useit hyppysellisii nomparellei

An kääretorttupohjan jäähtyy enste jonki aikka ja lait sit siihe pääl varelmahilloo tasasest.

Vatkaa kerma sokerin ja vaniljasokerin kans vaahroks, lissää maitorahka ja hillo ja sekot. Lämmit piän määrä vet hellal ja sulat liivatejauhe siihe. Ku seos ov vähä jäähtyny, sekot se rahkan joukkoho. Levit rahkaseos kääretortul hillom pääl ja kääri torttu rullal - ennenku rahka kokonas jähmettyy, ettei se irtoo alustastas. Sokeroimist ei tarvittu, ku kääretorttuhu tul muullaine koristelu. Sit rullan vähäks aikka jääkaappihi jähmettymähä.

Jäähtyneest kääretortust leikataa päät poijes ja sit tasataa torttu kolmehe yhtsuurehe osaha. Ne laiteta alustal pystyy ja koristellaa reunat kermavaahrol. Lopuks reunoihi viäl nomparellei.

Nymmää en lait mittää annosravintoarvoi, ku ei ol aavistustakaa, mite moist kakkuu oikeest syärää, et kui moni ehtii siit maisiaissii saar...