Lauralt löysi tällase jutu, mis voi miättii koirampiron plussii ja miinuksii. Nää ny menevä kyl melkosest ristii kissojenkipiron kans, mut noit liikunnallisii harrastuksii ei vaa ol. Olisha kissoilki kaikellaista akilittii ja näyttelytoimintaa, jos vaa innostust ja aikkaa olis tarppeeks. Mut nämä ova siis miätitty ny enempi koirie kannalt, ku se se alkuperäne tarkotuski ol.

 

Plussat:
+ syy ol siivoilemat liikoi; niit koirankarvoj ja kuraa/hiakkaa tulee kottii kuitenki, siivoot tai et<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

+ saa raitist ilmaa ja päivä liikunnantarppee tyyrytettyy lähes automaattisest, huamaamat

+ säännölline päivärytmi
+ saa varauksetont rakkaut, vaiks kui ja paljo
+ tutustuu helpommi uussii ihmissii
+ mahrollisuus monii mukavii uussii liikunnallissii harrastuksii
+ saa nauttii siit, et koirat nauttii

+ leluje ja herkkuje shoppailu (myäs tuliaisiks reissuilt)
+ lämpö sänkys, soffal, nojatualis

+ seura nii ilos ku suruski

+ ei tart lähtee kottoo piremmil matkoil, ku o syy ol koton (sanoo kotihiiri!)

Ja ne muutamat miinukset:

- karvakiakuraiset nurkis ja vaatteis, kura ja hiekka sisäl - metsä Kissin turkis lenki jälkke.

- tavarapaljous (eri remmit, pannat, liivit, pairat, ruakailuvälineet, ruuat, herkut, lelut, kuljetuskopit, nukkumahäkit, makuualuset...)

- erellisee liittye rahanmeno (eiväthä noi tavarat ilmaisii oo, ja sit viäl vuasittaiset lääkäriskäynnit, ehkä lisälääkäriskäynnikki ja tiätty näyttelyje, tapahtumie, kurssie ja luentoje maksut sekä matkakulut)

Mut siis kaikkines: selväst plussat voittaa ja tost rahammenost viäl. Voisha sitä rahas huanompiiki asioihi laittaa: viinaha, tupakkaha esimerkiks... Ja mikäs harrastus ei jottai kustannuksii tois, ne taitava nykypäivän ol muutenki harvinaissi.

Juu, mut kuka haluu, ni saa napat itelles kans ja miättii omalt osalt asiaa. Tää ov välil iha terveellist lemmikkiperheis käyr läpittes! =oD