Tänäpe sit kattotaa, saaraanks me passihakemukset ettippäi, vai miten käy. Jännittää kyl!

Isäntähä se meil on se kokkari, joka nyssit tiätty kokkailee vaa ittelles, ku mee ollaa tääl. Me sit tääl tapellaanki välil keskenämme, et kenev vuaro ny o "joutuu" ruakkaa laittamaha, ku kettää ei enempi se homma kiinnostais.

1893802.jpg

Hommaha tiätty o lähteny siit, et pit jonkillaissii astioit hankkii. Keppusettei saa kuulemma noi kymmenel eurol kaupast, mut ei isäntä niit sit ostanu, ku ne oliva vääräv värissii (jottai myrkyvvihreit ja pinkkei). Meijä väriset (isännän sanat) sit oliki alkae 300 euroo. Huh! Mut ol sit löytäny irtolautassii eurol kappale. Mites seki sit vois sillee vaikeeks men? Hassuu! Kauniit astiat sit lopult kummiski löys.

1893805.jpg

Kokkaust isännäm mukkaa: Ainekset: nauran sisäpaistii (lämpimään pualisen tuntii enne valmistust), porkkanaa, valkosipulii, sipulii, kurkkuu, ruskeet sokerii, kiinankaalii, chilii, soijakastiket, mustapapu valkosipulikastiket, ruakaöljyy (ei ol kuvas).

1893806.jpg

Kurkku leikataa suikaleiks. Valkosipulin kynsi hianonnetaa piäneks. Chiliviipaleit leikataa omam maum mukkaa (vähä tiätty riippue chilin vahvuurestki).

1893807.jpg

Kurkkusuikaleet, valkosipulit & chilit keppuhu, loraus soijakastiket päälle ja sekotetaa keskenäs. Kelmu pääl ja maustumaha loppukokkauksen ajaks.

1893810.jpg

Sipuli ja porkkana leikataa suikaleiks.

1893813.jpg

Viipaloiraa lihat, chili ja valkosipulin kynsi. Täl määräl ei lihast tul viäl liija väkevää. Changhain ruaka o pikanttii, eikä tulist. (Älkää kysykö mult, mikä on pikantti täsäkohtaa, seki on isännän sana, ei mun.)

1893815.jpg

Sit laitetaa wokki kuumaks, tilkkane öljyy pohjal. Lisätää lihat, chili ja hianonnettu valkosipuli. Lisätää pari hyppysellist ruskeet sokerii sekkaa ruskistuksen yhteyres, ni lihast tulee kauniin ruskeet. Kypsytetää noi viis minuuttii.

1893816.jpg

Lisätää wokkihi sipuli- ja porkkanaviipaleet. Laitetaa sekaan kaks teelusikallist mustapapukastiket ja loraus soijakastiket. Kypsennetää sekottae, kunnes sipulit ova pehmentyny ja kuultavii. Porkkanat saa jäär al-dentteks.

1893823.jpg

Siirrä wokist lihat ja vihannekset poijes tarjoiluastiaha nii, et paistinnesteet jäävä wokkihi. Lissää sin kolme desii vet ja lait liären hönkä täysil.

1893818.jpg

Lait kiinankaalit wokkihi ja kansi pääl. Kypsennä 5-10 minuuttii, kunnes kaalit ova pehmenny. Asettele kaalit näteiste tarjoiluastiaha.

1893821.jpg

Eikä sit muutaku herkuttelemaha! Lisäks ananassuikaleit, mitä saa kaupast valmiiks leikattuin. Aperitiivin tomaattimehuu ja ruakajuaman appelsiinimehuu. Bon Apetit! (vai mitäköhä ne oikeest Kiinas sanovakkaa?)

Täsä tul nälkä!