Nymmää ole laittanu isännäl kyselyy reissulles, et mitä miält hää o, jos leikattais Kissilt turkki siiliks. Olen kysyny kasvattajaltaki, josko haluais tul turkkii kattomaha, muttei siält ol kuulunu mittää. Kyl se vaa nii kehnoo o, mink lääkäriki vahvisti, et Kissi itte pääsis helpommal, ku ei kaikem maailma roskat tarttuis iha nii hyvi turkkihi lenkeil kii. Täsä ku kevääl turkki ol hyväs kunnoski, ni tiätää hyvi, millane sen kuuluis oikeest ol.

954065.jpg

Ei ol auttanu sisäset eikä ulkoset hoirot, vaa huanommaks näyttää menevä, nii mitä sitä taistelemaa? Liia myähäsee ei sais orottaa, et ehtis iho tottumaha toho uutee oloho ennenku talvipakkaset tuleva. Kuumakalleha se Kissi o, et vois ol senki kannalt iha hyvä asia, puhumattakaa siit stressittömämmäst turkinhoirost. Antaa hyvi hoitaa turkkias kyl, mut ei Kissi siit hommast mitenkää nauti - ja surullistaha se o itelki nähr, kui kehnos kunnos se o. Villapaitaki ojjo valmiin ja ehritää hyvi viäl toppatakkiiki hankkimaha, ennenku isot pakkaset tulee.

Cottonin turkki vaa ei ol mittää noppiakasvust, et sit taitaa men pitkä aika taas, ennenku o turkissas uurestas. Vaiks taitais siihe ny men muutenki aikkaa. Lyhentynyhä se ojjo ittekseski täs, ku o hapertunu niimpal latvoist, siit mitä se kevääl ol. Kamala, ku tää tuntuu vaikeelt!