Hääpäivän kunniaks sit otettii ja käytettii Naantalin Kylpylän hemmotteluvuarokausi-lahjakortti. Minisviitti, aurinkoine keli ja hyvä miäli. Siin sopiva soppa reissul. Muksut jäivä koira- ja kissavahreiks kottii - eikä me nyssit NII kovi kaukan eres oltu.

1527641.jpg

Viättii tavarat huaneesee ja lährettii kävelemähä Naantalii ristii-rastii. Kylpylän pihal ol kirsikkapuut jo iha täyres kukas.

1527643.jpg

Kauniit, ko mikkäki! Het tul hinku saar samallaissii omalki pihal (pikkase vapaammi kasvavii kylläki).

1527645.jpg

Kylpylän piha-aluet rannan suunnast, jonne lährettii käppäilemähä ja maisemist nauttimaha. Ihanaa se o kävel oman kullan kans, ku tosi harvo hänt mihinkää lenkil saam mukkaa.

1527648.jpg

Tosi lämmint ol ja valtavan kaunist. Veneit ojjo paljo, ja voi vaa kuvitel, millane vilinä täsäki viäl kesämmäl käy. Näi sunnuntai-iltapäiväst sin puksuttel jo jokune paatti paikalles orottamaa seuraavaa viikolloppuu (uskoisin näi).

1527651.jpg

Kaunist Naantalii - puissaki jo selvää viherryst näkyvis. Kukkaistutuksii ei ollu viäl laitettu, mut jos kelit tällasin pysyvä, ni ei varmaa kauaa kest, ku neki ilmestyvä paikoilles. Ihmissiiki ol yllättävä vähä liikkeel. Aika monil ol koirii mukan ja tääl onki iha mahrottoma kivoi paikkoi kulkee koirie kans - iha tul omii nelitassussii ikävä...

1527656.jpg

Jos o ulkomail kapeit katui ja kujii, ni löytyyhä niit meilt täält iha omast takkaaki. Ihanii persoonallissii rakennuksii ja upeit pihoi (niist en kyl kehrannu ottaa kuvii).

1527663.jpg

Sai vähäse ain miättii, millast kuvakulmaa ottaa, ku autoi tuntus oleva joka paikka täyn. Parkis siis. Niille ku joku keksisis sellasem paikan näis vanhois kauneis alueis, et sais kokonaa piiloho, ni olis kyl kiva.

1527666.jpg

Ja kappeest viäl kappeempaa. Onneks ei tullu kettää vastaha.

1527669.jpg

Ja osa kulkuteist puurappussii. Vaihteluu seki.

1527670.jpg

Ja merer rannal siv viäl lissää upeit kirsikkapuit täyres kukas. Kyl ol luanto nättii ja siistin piretty kaik paikat. Ei voinukku nauttii!

1527672.jpg

Ja osa mettiköist ol iha täyres kukas. En kyl tiär mitä kasvii tää o, mut valtava kivan näköne o!

1527673.jpg

Ja täsä siv vähä lähemppää kuvaa. Näyttäis silt, et iha o luannon omaa kasvustoo, ettei kevätistutettuu, mut men ja tiär sit varmaks sanoo...

1527681.jpg

Sit istahrettii pikkaseks aikaa, yhrel tuapillisel, rantaravintolan terassil - tiätty varjoho, vaiks aurinkoisiiki paikkoi olis ollu tarjol. Isäntä jo pelkäs, et ei pääse ylös enää jatkamaha matkaa, jos istahtaa, ku ol niim poikki, mut istahrettii kummiski.

1527692.jpg

Sim miätittii, et syäräänks Naantalis, vai lähretääks Raision Rossoo ja meinattii, et syärää Naantalis. Käyrää vaa kipasemas kattomas keskustan puiston kukkaistutuksii viäl enne. Ei ollu istutuksii viäl ja siit sit ol suara linja lähel linja-autoasemaa, ni jotenki lährettii sitä kävelytiät sit kulkemaha. Ei käytykkää sit syämäs. Olttii jo pualvälis matkaa kohti kylpylää, ni ei lähretty kävelemähä takasippäi.

1527705.jpg

Tultti sit vähä eri kaut takasi, ni täsä oliki valla upeet sipulikukat täyres kukas; tulppaanei ja narsissei.

1527711.jpg

Ihanii väriläiskii!

1527712.jpg

Ja Rossos sit käytti vähä ajam pääst. Isäntä kävi polskuttelemas altail vaa enste ja mä lujin kirjaa (olen klooril allerkine, ni ev voinu itte men seuraks) silvälil. Syätti ittemme iha uppotukeiks. Nautiskelttii ja syätti pikkuhiljaa. Ei ollu ruuhkaakaa.

1527714.jpg

Huanekki ol iha koria. Rossorreissuj jälkke sit ekaks istuskelttii parvekkeel pikkase aikkaa ja nautittii varjost, sit siirryttii kattomaa Tanssii tähtie kans sisäpualel. Nautittii toistemme seurast ja rauhast.

1527721.jpg

Sänkyki ol yht iso ku tanssilattia, mitä ei kyl päästy kokeilemaha, ku sunnuntai-iltasi ei ollu tanssei. Olttii kyl otettu tanssivermeet mukkaa, mut iha kivast men aika ilmanki.

1527735.jpg

Ja parvekkeelt ol upeet näkymät takalammil ja omakotitaloalueel mettän keskel. Ei sitä mittää enempii ohjelmii tarvittukkaa.

Aamul herättii pirtein aamiaisel ja saattii ruakaseuraa ja samal sit juttuseuraaki. Sit olisis ollu viäl mahrollisuus men altail, mut isännäm pit men töihi ja myähemmi iltapäiväst viäl rokotuksihi ja lääkärintarkastuksee Kiinankeikaukses takii - jännittäähä se semmonenki. Ei muutaku kamat pakaten (no, siin ny ei paljoo aikaa menny) ja tsekkaamaa ittemme ulos, pörhältäe kottii, koirie kans pikalenkki mettärreunas ja sit kattomaa tiätty sähköpostit ja muut nettijutut... =o) Kivaa ol!