Emmää ymmär tätä uut kännykkää kyl lainkka. Välil se ei soi, ku joku soittaa, jälki vaa jää. Välil se ei pääst eres soittajii läpitte. Toisinas se päästää tekstarit läpi, muttei ilmot siit mittää ja välil se toimii iha täysi moitteettomast. Ärsyttää kyl tuhottomast, ku huamaa jälkikätte, et joku o soittanu tai laittanu viästii, muttei mittää ol kuulunu, vaiks puhelin olis ollu tosa iha kahrenkymmene sentim pääs koko aja.

Juu, ohje o, et täytyy välil sammuttaa ja käynnistää uurestas toi kone, et se tyhjää muistias. Onkelma on, et mist tiätää, millo ja mite usseste toi täytyy tehr? Välil se on tehty tunti sitte, ja sit se töksähtää jumihi, välil voi men pari päivää, ettei mittää onkelmaa. Ärg! Päiväl se pitää ol pääl, et mut saa kii ja et mä pääsen soittamaa sil ja yäl sem pitää ol pääl, ku se toimii mun herätyskellon. Pitäs vissii ostaa erilline herätyskello, ku toi mun vanha herätysrario lakkas toimimast (se siis käynnistää rarion ittekses iha mite sattuu).

1318075.jpg

Täsä tunnelmanrauhotuskuva välihi. Varmaan tunnistaa kenest on kyse?

Tää vuaratus läht siit, et mää huamasiv vast iltapäiväl sellasev viästin, mink sisko ol lähettäny jo aamupäiväl. Ja puhelin o ollu iha viäres koko aja. Päätettii pittää piänet koiratanssireenit yhres, ku heilt o Jaja lährös miähelähä, eikä sit tarkkaa tiär, kosk neitokaine reissultas palaa.

Oliki kiva pittää piänt häiriöreenii. Tuttui koiruuuksii toisilles ku ova, nii annettii enste haistel ja ku meno rauhottus, ni siirryttii liikkeisii. Siin sit Mimi kävi hyväst häiriöst, ku meinas ol kaikkie koirie palkkauskohral viäres, et jos vaiks hällekki riittäis makupaloi, vaiks muutamii liikkeit tehtiinki yhres. Jaja ja Pörri valla hianost pitivä kontaktin, meist riippumat ja valla kivast tul liikkeitki tehtyy. Tytöil ja koiril ol kyl selväst hiano yhteys ja luattamus keskenäs, mikä tulee vaa yhres tekemäl ja touhuamal. Täytyy vaa muistaa malttaa oma miäles ja pittää reenit lyhkäsin, et koiril jää sellane miäli, et olisi voinu jatkaav viäl. Siit tulee sit into seuraavaa reenikertaa varte.

1318155.jpg

Koton ol sit kaks innokast vipeltäjää vastas. Olisivak kans nii miälelläs ollu matkas mukan. Joku toinen kert sit. Nokkaki aukes päiväm mittaa ja korvasärky häipy. Nivelet vähä tiätyis asennois tuntu, mut taitaa tääki ol vaa jottai "vanhuurekremppaa" sittekki, eikä mittää lunssaa. Kaikest vaa täytyy ain valittaa, vaiks ei mittää oikeest ol onkelmaa.

Kiva päivä tästäki tul!