Kirsin innostamana lährin kokeilemaha, mitä kirjolohest ja makaroonist saa aikaseks. Käyti niit aineksii, mitä huushollist löyty. Ruakakermaa ja sitruunaa olisisi kaivannu pikkase lisäks, mut kyl tääki kauppas tek. Tyttö sano, et maistuu paremmalt, ku mitä näyttää... =oP

1640111.jpg

Valmistusaineet 8:lle:
400 g keitettyy makaroonii
200 g paistettuu, savustettuu tai loimutettuu kirjoloht
2 dl kevytmaitoo
3 kanammunaa
2 kevätsipulii
2 tl suolaa
3 tl mustapippurii
1tl valkopippurii
16 viipalet kermajuustoo pinnal

Keit makarooni kypsäksi runsaas sualaveres. Silppuu kevätsipulit piäniks, siirrä ne keppuhu, mihi lisäät mairo, kanammunat ja mausteet. Sekot hyvi, mut älä vatkaa.

Lait valmiiks kypsä kirjolohi reilunkokkosiks palasiks ja sekot makaroonin kans. Lisää vuakkaha ja valut maito-mausteseos pääl. Lissää viäl juustoviipaleet kaikkei päällimmäiseks.

Paist uunis 225-astees 20-30 minuuttii tai kunnes pinta o kaunii ruskee.

Ravintoaineet (yks annos):
Hiilihytraattei 12,9 g/ 23%
Rasvoi 14,2 g/ 57%
Proteiinei 10,8g/ 10%
Enerkkiaa 224 kcal