Sehä o tiättyki Kissi. Tykkäis ol sylis ja sänkyl ja soffalki, ain yrittää ja yrittää, mut ei pysty kovi kauaa olemaa, ku tulee kuuma. Sit siirtyy lattial iha keskel jottai kulkuväylää ja joko asettaa vattas viileet lattiaa vaste tai sit pötköttää seljälläs vatta pystys - viileentyy sitä niinki.

1353323.jpg

Lunt o täl viikol tosiaa riittäny ja ehti sohjokski mennä välil, kunnes yäpakkane sit taas senki kovetti. Kovast o saanu turkkii pest ja harjat, mut silti ne vaa tahtova noi tassut ol vähä ruskioi. Nyjjo vähä paremp ku ei ol nii tarttuvaist enää, mitä tosa vähäse aika sitte.

Nyn näyttäis hyvält ton turkin kannalt, ku toi Kissin onkelmakohta, pepumpäälline, o alkanu näyttämähä vähä paranemise merkkei. Ei ehkä tarvittekkaa leikat lyhkäseks lainkka. Jos päält pikkase jossaikohti nappaan, ne kuivat latvakarvat poijes, ni se voiki riittää. Tuntuu meinaa, et seki o alkanuj jo kasvattamaha alt iha tervet karvaa. Ei ol ollenkka enää nii karkkiaa, mitä viäl tosa alkuvuarest ol. Mut ei ol kyl öljyis säästeltykkää.

Sitä ei tiär, et jos jostaim pesust jättäis hoitoaineet ja öljyn poijes, niinku esimerkiks näyttelyi enne täytyy tehr, ni mitä siit sit seurais. Saaha koiran siis pest normaalist, mut turkkihi ei saa jäär mittää ainejäämii. Ja Kissi ku suurimpiirtei uitetaa tos öljys, mikä pitää pest poijes, ku se ei muute lähre. Sehä siäl o esimerkiks tassui ollu suajaamas, ku mont kertta päiväs jouruttii suihkus käymähä. Hirastaa vähä kuivumist, mut pitää kyl karvan ja ihon paremmi kunnos.