Se o tosiaa Susuki kovast ain menos mukan, ku vaa joku o jonnekki lährös.

1625474.jpg

Hianost antaaki valjaat laittaa ja sit menee orottamaha ovel, et koirat saava kans pannat ja remmit, ni sit saa remmin ittellekki. Tänäpeki pari kertaa ollaa jo ulkoiltu. Näist ulkoiluist määki tykkään, mut kaik muut puuhat saa kyl jäär viileemmil keleil.

Saatii anoppi ja isännä veli kylähänki ja kaffeteltii terassil. Varjos siäl jaksaa ol, mut kyl aurinkompaistees tulee liika kuuma - vaiks iha vaa on ja istuu. Mut jotenki sitä haluttaa käyttää kaik ulkoilumahrollisuuret hyäryks, mitä vaa saa. Koirakki oliva menos mukan -tiätty. En uskaltanu jättää ovee kuitenkaa auk, ku sevverti tuuli, ettei sit olis paukahtanu jonku kulkijam pääl. Eivä ottanu Inkaa mukkaa, ku käyväv viäl kaupois samal matkal. Autos tulee liija kuuma, vaiks pitäsis ikkunoit appose auk. Iha kiva kaffetuakio oliki.

Tyttö kyl nukku herätyksest hualimat läpi viarailun ja ku lopult heräs, ni tajus, et häl olis kahren kaverin konfirmaatiojuhlat tiaros, mut ei ol valmistautunu niihi lainkka. Ei tiär vaattei, lahjaa, ei eres kelloaikaa, millo pitäsis paikal ol... Kutsut on saanu, muttei ny löytäny niitäkää. Niissähä olis ajat ja paikat ja kaik selväst sanottu. Meijä neiti-täsmällisyys ja itse-siisteys. Järjestelmällisyyt ei täsä tyttäres ol kyl pätkääkää...