Meil isäntä ku tykkää näist sualasist herkuist enempi ku makeist, ni ei tehtykkää kakkuu, vaa pikkutorttussii aamuyllätykseks tänäpe.

1051991.jpg

Ainekset (16 kpl):
1 pkt ruislehtitaikinaa (pakaste)
1 rkl öljyy
200g paistijauhellihaa
1 sipuli
musta- ja valkopippurii
100g valkosipulituarejuustoo
voiteluhu kanammunaa
juustoraastet pinnal

Sulat taikinalevyt pakastepussin ohjeem mukkaa (tai itte jätin pussin jääkaappihi yän ajaks, ni oliva aamul just sopivii). Lait öljy kuumal pannul, lissää jauhelliha siihe ruskistumaha, silppuu sipuli ja sekot jauhellihan joukkoho. Lissää mausteet ja sekot hyvi. Ota kypsän pannu poijes levylt, et ehtii vähä jäähtymähä.

Lait uuni lämpiämähä 225 asteiseks ja lait taikinalevyt pellil. Voitele levyt enste tuarejuustol ja lait sit pääl pari ruakalusikallist jauhellihamössöö. Levit jauhelliha juustom pääl tasasest ja rullaa levy pituussuunnassas piäneks pötköks. Leikkaa pötkö sit kahtee tai kolmeen osaha (riippue levyje leveyrest, itte laitoin kahtia).

Voitele tortut kanammunal ja ripottelel pääl vähä juustoraastet. Paist uunis joku 15-20 minuuttii, kunnes pinta o kauniiv värine.

Ravintoarvot (1 kpl):
Hiilihytraattei 26% (11g)
Rasvaa 62% (12g)
Proteiinei 13% (5,4g)
Enerkkiaa 173 kcal